• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju jubilāru tikšanās uz jaunām kāpnēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2004., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 18.08.2004.

Laidiena Nr. 130, OP 2004/130

Vēl šajā numurā

17.08.2004., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju jubilāru tikšanās uz jaunām kāpnēm

Rīt, 18.augustā, Latvijas Dabas muzejā notiks muzeja 160 gadu jubilejas sezonas atklāšanas pasākums. Tiks atklātas atjaunotās muzeja kāpnes, tiks pasniegta muzeja dāvana Latvijas Universitātei 85 gadu jubilejā, kā arī atklās Gladiolu draugu kluba (LGDK) 10 gadu jubilejas izstādi.

DABAL.PNG (51516 bytes)Muzeja kāpņu atjaunošanu veica SIA “Gavars” (direktors Vilnis Gavars), piedaloties muzeja māksliniekam Mārim Upzaram. Atjaunotās kāpnes veidotas vienotā stilā un dizainā ar 2003.gadā restaurēto vestibilu. Pēc muzeja rīcībā esošās informācijas, kāpņu atjaunošana veikta pirmo reizi kopš ēkas celtniecības noslēguma 1882.gadā.
Uzsākot sezonu, muzejs pasniegs dāvanu Latvijas Universitātei 85 gadu jubilejā – iespēju studentiem un pasniedzējiem bez maksas apmeklēt Latvijas Dabas muzeju no 2004.gada septembra līdz decembrim.
Gladiolu izstādē, kas iekļauta arī Rīgas pilsētas svētku programmā, būs apskatāmas Latvijas labāko gladiolu selekcionāru un kolekcionāru – LGDK biedru – gladiolu kolekcijas, kopumā vairāk nekā 200 šķirņu.
Jubilejas sezonā iecerēta jaunās entomoloģijas (kukaiņu) ekspozīcijas atklāšana, zinātniskā konference, audiogida pakalpojuma ieviešana un citas aktivitātes. Muzeja jubilejas galvenās svinības paredzētas 2005.gada pavasarī.
Latvijas Dabas muzejs kā unikālu un daudzpusīgu dabaszinātnisku kolekciju glabātājs ir vienīgais kompleksais dabaszinātniskais muzejs Baltijā. Par tā pirmsākumu uzskatāms 1845.gadā dibinātais Rīgas Dabaspētnieku biedrības (der Naturforscherverein zu Riga) muzejs. Biedrības izvirzītie uzdevumi sasaucas ar pašreizējiem muzeja pamatuzdevumiem: dabaszinātnisko kolekciju saglabāšana, papildināšana un izpēte, aktīvs vides izglītības darbs, kā arī ekspozīciju un izstāžu veidošana.
Bez pastāvīgajām ekspozīcijām katru gadu apmeklētājiem tiek piedāvātas vairāk nekā 30 dažādas izstādes. Speciālistu darba lauks sniedzas tālu aiz muzeja sienām – ilgtermiņa projekta “Muzejs mūsu bagāžā” ietvaros tiek organizēti izglītojoši pasākumi Latvijas skolās un novadu muzejos. Īpaši lepns muzejs ir par saviem darbiniekiem – augsta līmeņa speciālistiem dažādās dabaszinātņu nozarēs.

Kopš 2002.gada muzeja direktore ir Skaidrīte Ruskule.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!