• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārvalstu ceļotāju skaits kuplāks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2004., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Neiesaka peldēties trīs peldvietās

Vēl šajā numurā

17.08.2004., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārvalstu ceļotāju skaits kuplāks

Ārzemnieki Latvijā šā gada otrajā ceturksnī iztērējuši par četriem miljoniem latu vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Kopumā ārvalstu viesi mūsu valstī atstājuši gandrīz 33 miljonus latu.

Minētajā summā neietilpst ne ceļa izdevumi, ne arī izdevumi, kas veikti pēc darba devēja rīkojuma, kā arī kapitālieguldījumi. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ceļotāju apsekojumā gūtajiem datiem, otrajā ceturksnī ārzemnieki vidēji dienā tērējuši 34 latus.

Visvairāk naudas tērējuši ceļotāji no Vācijas – 4,4 miljonus latu, Krievijas – 3,6 miljonus, Somijas – 2,8 miljonus, Lietuvas – 2,5 miljonus un Lielbritānijas – 2,3 miljonus. Ceļotāji no Igaunijas un Norvēģijas Latvijā iztērējuši ap diviem miljoniem latu.
Lielāki tēriņi nekā pērn savā ziņā skaidrojami ar to, ka pieaudzis pats ārvalstu viesu skaits. Salīdzinājumā ar situāciju pērn viņu bijis par 11,6 procentiem vairāk. Pavisam ārzemnieki Latvijas robežu izbraucot šķērsojuši 712 000 reižu. Aptuveni divas trešdaļas Latvijā uzturējušies mazāk nekā diennakti. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums mūsu valstī bijis pusotras diennakts.
Liela daļa – 29 procenti – norādījuši, ka Latvijā ieradušies tikai caurbraucot. 17 procenti kā ceļojuma iemeslu minējuši biznesa darījumus un atpūtu, bet 16 procenti – draugu un radinieku apmeklējumu.
Lielākā daļa ārvalstnieku bijuši tuvējo kaimiņvalstu iedzīvotāji, norāda CSP. Līderpozīciju ieņem Lietuva, no kuras Latvijā ieradusies teju trešdaļa ceļotāju. Lietuvai uz papēžiem min Igaunija. Savukārt no Krievijas ieradušies 8 procenti ceļotāju, no Somijas – 6, no Vācijas – 5, no Polijas – tikpat. No ceļotāju kopskaita 79 procenti Latvijā ieradās ar autotransportu, 10 procenti ar lidmašīnu, 8 procenti ar kuģi un 3 procenti ar vilcienu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!