• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Projektu pieņemšana sākusies. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Eiropas lietu komisijai jauns vadītājs

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Projektu pieņemšana sākusies

Kā “Latvijas Vēstnesis” jau ziņoja, 12. augustā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā sāka pieņemt uzņēmēju projektus ES struktūrfondu līdzfinansējuma saņemšanai.

KANELS.PNG (107342 bytes)
SIA “Maiga” direktors Andrejs Buhbinders pēc dokumentu nodošanas saņem apsveikumu – simbolisku binokli – no LIAA direktora Jura Kanela
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Uzņēmēju rinda pie projektu pieņemšanas telpas durvīm gan nebija novērojama – pirmais pretendents ieradās tikai pulksten 10.15 un tika sveikts ar aģentūras darbinieku un kuplā skaitā pulcējušos plašsaziņas līdzekļu pārstāvju aplausiem.
Kā noskaidrojās, projektu iesniegšanas pionieris bija SIA “Maiga”, kuras darbības profils ir plastmasas un alumīnija logu ražošana. Uzņēmums dibināts jau 1991.gadā un darbojas Jelgavas rajonā. SIA “Maiga” direktors un līdzīpašnieks Andrejs Buhbinders pastāstīja, ka iesniegtā projekta kopējā vērtība ir 500 000 latu un tas paredz jaunas automatizētās ražošanas līnijas ierīkošanu uzņēmumā. Šāds tehniskais jaunievedums firmai ļaus racionalizēt ražošanu un efektīvāk izmantot izejmateriālus. Uzņēmumā plānots arī sakārtot ražošanu atbilstoši starptautiskajām ekoloģiskajām prasībām un iegūt ISO sertifikātu. Iecerētā realizācijai uzņēmums izmantos bankas kredītu.
A. Buhbinders atzina, ka uzņēmumam būtu grūti pilnīgi patstāvīgi veikt projekta sagatavošanu, tāpēc šajā procesā iesaistīts konsultants. Viņš cer, ka, saņemot pozitīvu atbildi no projekta vērtētājiem, jau oktobrī būs iespējams sākt iecerētos darbus.
LIAA paredzēta projektu pieņemšana četrās valsts atbalsta programmās. Tās ir: atbalsts komercsabiedrības infrastruktūras modernizācijai, atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai, atbalsts konsultācijām un komercsabiedrību dalībai starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās, atbalsts nodarbināto kvalifikācijas celšanai ar pārkvalifikāciju tālākizglītībai.
Jāpiebilst, ka projekti pēdējai minētajai programmai vēl netiek pieņemti, taču 18. augustā aģentūrā tiks spriests par drīzu šā procesa uzsākšanu. Kā zināms, Latvijai pieejami četri ES struktūrfondi, un kopumā no šiem fondiem laikā no 2004. līdz 2006. gadam iespējams saņemt 625, 56 miljonus eiru, savukārt Latvijas kopējais projektu līdzfinansējums būs 230, 5 miljoni eiru.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!