• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursa "Sējējs-2004" otrās kārtas dalībnieku vērtēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2004., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības tiešajiem atbalsta maksājumiem 2005.gadā

Vēl šajā numurā

11.08.2004., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursa “Sējējs–2004” otrās kārtas dalībnieku vērtēšanu

Lauksaimnieku vidū populārais un nu jau ilggadējais konkurss “Sējējs – 2004” šogad tradicionāli notiek divās kārtās. Jau nākamnedēļ konkursantu saimniecībās, kuras otrajai kārtai grupās “Lauksaimnieciskā ražošana” un “Lauksaimnieku kooperācija” izvirzījušas Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās pārvaldes, ieradīsies vērtēšanas komisiju pārstāvji no Zemkopības ministrijas (ZM) un LAD. Konkursa otrajai kārtai šajās grupās izvirzītas 12 augkopības saimniecības, astoņas lopkopības saimniecības, trīs saimniecības, kas nodarbojas ar netradicionālo lauksaimniecību, kā arī trīs lauksaimnieku kooperatīvi.
Šogad Zemkopības ministrijas un Vides ministrijas organizētā konkursa “Sējējs – 2004” galvenais kritērijs uzvarētāju noteikšanai ir Eiropas Savienības (ES) līdzekļu veiksmīga apguve.
Arī šogad konkurss notiek grupās: “Lauksaimnieciskā ražošana” (ietver augkopību, lopkopību un netradicionālo lauksaimniecību), “Lauksaimnieku kooperācija” un “Zinātne lauksaimniecībai”. Šīs grupas vērtēs ZM. Savukārt Vides ministrijas pārziņā ir “Videi draudzīga saimniekošana”, “Ekotūrisms”, “Videi draudzīga attīstība” un “Dabas saimniecība”.
Šogad konkursā pirmo reizi iekļautas nominācijas “Veiksmīgākais jaunais zemnieks – agronoms ” un “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks”. Tā izveidota, lai veicinātu skolēnu un jauniešu interesi par lauksaimniecību kā perspektīvu Eiropas Savienības tautsaimniecības nozari.
Par konkursa dalībnieku grupā “Veiksmīgākais jaunais zemnieks – agronoms” var būt agronomi, zemnieku saimniecību īpašnieki, un viņu ģimenes locekļi, kuru vecums nepārsniedz 35 gadus. Saimniecībai jānodarbojas ar augkopību, jāizmanto progresīvas lauksaimniecības ražošanas tehnoloģijas, jābūt sakārtotai videi un tai jāatbilst “Labas lauksaimniecības prakses nosacījumiem”. Savukārt par konkursa dalībnieku grupā “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” var tikt izvirzīti Latvijas Mazpulku organizācijas dalībnieki, kuri aktīvi darbojas organizācijā ne mazāk kā piecus gadus un kvalitatīvi un radoši īstenojuši vismaz trīs projektus kādā no mazpulku darbības nozarēm.
Konkursam “Sējējs” neizvirza iepriek-šējo trīs gadu laureātus neatkarīgi no konkursa grupas un nozares.
Konkursa laureātus, veicināšanas balvu saņēmējus un pārējos otrās kārtas dalībniekus godinās nobeiguma pasākumā šī gada nogalē.
Ar konkursa “Sējējs – 2004” nolikumu un otrās kārtas dalībnieku sarakstu var iepazīties ZM mājaslapā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!