• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas iedzīvotāji ES vērtē neitrāli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ne visi skolotāji gatavi darbam septembrī

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas iedzīvotāji ES vērtē neitrāli

Latvijas iedzīvotāji dalību Eiropas Savienībā (ES) visbiežāk vērtē ne kā labu, ne kā sliktu, liecina jūlijā veiktā aptauja. Raksturojot savu attieksmi pret ES kā “labu lietu”, to vērtējuši 31% aptaujas dalībnieku. Savukārt 20% respondentu ES novērtējuši kā “sliktu lietu”. Visvairāk – 40% – aptaujāto atzinuši, ka ES viņiem šķiet “ne laba, ne slikta lieta”.
Skeptiskāk pret Latvijas dalību ES ir noskaņoti nepilsoņi. Salīdzinājumam: par “sliktu lietu” ES dēvējuši 17,2% pilsoņu un 29,9% nepilsoņu. Savukārt kā “labu lietu” ES vērtējuši 32,8% pilsoņu un 25,9% nepilsoņu. Krietni vairāk pilsoņu vidū ir to respondentu, kas ES vērtējuši neitrāli – 43,2%. Savukārt nepilsoņu vidū neitrāli ES vērtē krietni mazāk – tikai 29,3% aptaujāto.
Salīdzinot ar jūlijā veikto aptauju, iedzīvotāju attieksme pret ES nav mainījusies. Savukārt, analizējot aptauju datus par attieksmi pret Latvijas dalību ES pēdējo piecu mēnešu laikā, novērota tendence, ka turpina samazināties atbildes “slikta lieta” atzīmēšanas biežums – gan iedzīvotāji kopumā, gan pilsoņi jūlijā to norādījuši retāk nekā maijā (24,4%) un jūnijā (22,7%).
Neitrālu attieksmi pret Latvijas dalību ES – atbildi “ne laba, ne slikta” – biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 40 līdz 54 gadiem, respondenti ar pamatizglītību, iedzīvotāji ar zemākiem ienākumiem (mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 50 latus mēnesī), respondenti Vidzemē un Latgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.
Aptauju veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Valsts kancelejas atbalstu.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Atbildes uz jautājumu “Vispārīgi runājot, vai Jūs domājat,
ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā ir…”: dinamika (%)
JAUTAJUMS.PNG (35925 bytes)

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!