• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004.gada 5.augusta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2004., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, sveicot Eiropas Latviešu jaunatnes apvienību 50 gadu jubilejas svinībās

Vēl šajā numurā

06.08.2004., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004.gada 5.augusta sanāksmē

Izglītības un zinātnes ministrija
pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”.
Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības valsts inspekcijas amatpersonas, veicot pārbaudes izglītības iestādēs, bieži sastopas ar situāciju, ka augstskolās un citās izglītības iestādēs tiek nelikumīgi iekasēta mācību maksa, kā arī tiek pieļauti citi spēkā esošo izglītības jomā pieņemto normatīvo aktu prasību pārkāpumi, piemēram, tiek pārkāpti izglītības iestāžu akreditācijas noteikumi, tiek īstenotas neakreditētas izglītības programmas vai arī tiek reklamētas nelicencētas vai neakreditētas izglītības programmas.
Administratīvo pārkāpumu kodeksa 14.”g” nodaļa “Administratīvie pārkāpumi izglītības un sporta jomā” neparedz atbildību par iepriekš minētajām darbībām, proti: 201.49 pants paredz atbildību par nelikumīgas maksas pieprasīšanu un saņemšanu par pamatizglītības vai vidējās izglītības ieguvi, bet neparedz atbildību par nelikumīgas maksas pieprasīšanu un saņemšanu par augstākās izglītības ieguvi. 201.52 pants paredz atbildību par licencēšanas un reģistrācijas noteikumu pārkāpšanu, bet neparedz atbildību par akreditācijas noteikumu pārkāpšanu un par nelicencētu un neakreditētu izglītības programmu reklamēšanu.
Līdz ar to nav iespējams aizsargāt augstskolās studējošos no prettiesiskas mācību maksas pieprasīšanas un nav garantiju tam, ka izglītības iestādēs atbilstoši Izglītības likuma prasībām tiks īstenotas tikai licencētas un akreditētas izglītības programmas un iedzīvotāji netiks maldināti ar nelicencētu un neakreditētu izglītības programmu reklāmām.
Likumprojekts paredz noteikt, ka par prettiesisku maksas pieprasīšanu vai saņemšanu par izglītības programmu apguvi uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz simt latiem. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, uzliek naudas sodu no simt līdz divsimt piecdesmit latiem.
Par izglītības iestāžu reģistrācijas, licencēšanas vai akreditācijas noteikumu pārkāpšanu vai izglītības programmas īstenošanu bez licences vai akreditācijas, vai nelicencētu vai neakreditētu izglītības programmu reklamēšanu uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz simt latiem. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, uzliek naudas sodu no simt līdz divsimt latiem.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Ģenerālprokuratūrā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!