• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pievienošanos Irākas daudznacionālo spēku paziņojumam par terorismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2004., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pedagogu izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai noteiktajām prasībām

Vēl šajā numurā

05.08.2004., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pievienošanos Irākas daudznacionālo spēku paziņojumam par terorismu

Vakar, 4.augustā, Latvija kopā ar pārējiem Irākas koalīcijas partneriem pievienojās Irākas daudznacionālo spēku paziņojumam par terorismu.

Irākas daudznacionālo spēku paziņojums par terorismu

Pēdējā laikā, lai vājinātu starptautiskās sabiedrības lēmumu sniegt atbalstu Irākas valdībai, teroristi un bijušā režīma atbalstītāji ir pastiprinājuši cilvēku nolaupīšanas un nežēlīgas nogalināšanas kampaņu.
Mēs stingri nosodām ķīlnieku sagūstīšanas un nevainīgu cilvēku slepkavības. Mēs izsakām līdzjūtību un esam kopā ar visām ģimenēm un valstu valdībām, kuru pilsoņi un karavīri nolaupīti un pret kuriem piemērota nežēlīga izturēšanās. Mēs tāpat apstiprinām mūsu solidaritāti ar Irākas tautu, kas ir bijusi fanātisma un terorisma uzbrukumu galvenais mērķis.
Mēs, Irākas daudznacionālo spēku, kas darbojas atbilstoši ANO Drošības padomes rezolūcijai Nr.1546, dalībvalstis esam vienotas apņēmībā nepiekāpties teroristu priekšā un nepakļauties teroristu draudiem. Mēs esam apņēmušies nodrošināt to personu nodošanu tiesai, kas bijuši iesaistīti terora aktos pret mūsu pilsoņiem un karavīriem.
Mēs apzināmies, ka piekāpšanās teroristu priekšā tikai vēl vairāk apdraudēs visas daudznacionālo spēku dalībvalstis, kā arī pārējās Irākas rekonstrukcijas procesā un humānās palīdzības sniegšanā iesaistītās valstis.
Mēs esam izveidojuši daudznacionālos spēkus, balstoties uz ANO Drošības padomes rezolūciju Nr.1546. Mēs esam Irākā, atbildot uz Irākas tautas lūgumu, lai atbalstītu Irākas tautu tās centienos izveidot demokrātisku valdību, stiprinātu drošību, sniegtu humāno palīdzību un veicinātu ekonomisko atjaunošanu.
Nekas nevar ietekmēt mūsu lēmumu sasniegt šos mērķus. Mēs arī turpmāk apņemamies atbalstīt Irākas tautas centienus virzībā uz labāku nākotni.


Paziņojuma neoficiāls tulkojums latviešu valodā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!