• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas struktūrfondu kontroles iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2004., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ekonomikas ministrijas Ziņojumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību

Vēl šajā numurā

29.07.2004., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas struktūrfondu kontroles iespējām

Šodien zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, tiekoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu, uzsvēra, ka no Eiropas lauksaimniekiem tiek iedalīta ļoti liela nauda un arī interese par šiem līdzekļiem ir liela. Ministrs aicināja KNAB vadītāju pievērst uzmanību Eiropas finansējuma programmu administrēšanas sistēmai, ko veic ministrijas pārraudzībā esošais Lauku atbalsta dienests (LAD). M.Roze arī noradīja, ka KNAB atbalsts un sadarbība ar ZM būtu ļoti būtiska iespējamu krāpniecības mēģinājumu izvērtēšanā, izmeklēšanā un novēršanā, atbalsta pretendentiem izstrādājot un realizējot projektus.

A.Loskutovs izteica savu atzinību, ka šāda iniciatīva nāk no valsts iestādes, kurai nekādā ziņā nav nekā slēpjama no sabiedrības. Viņš arī sacīja, ka sniegs visu iespējamo palīdzību gan uzraudzības, gan šaubīgo gadījumu novēršanā.
Pēc plašas KNAB amatpersonu iepazīstināšanas ar LAD struktūru un Eiropas finansējuma programmām, kā arī to administrēšanas sistēmu, A.Loskutovs atzina, ka LAD procedūra iesniegto projektu izvērtēšanai un kontrolei ir pietiekami laba, un izteica vēlmi tikties ar Lauku atbalsta dienesta vadību jau drīzumā, lai pamatīgāk iepazītos ar līgumu apstiprināšanas un projektu kontroles sistēmām, kā arī veiktu padziļinātu šo sistēmu analīzi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!