• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par maksimālā finansējuma saņemšanu Eiropas struktūrfondu projektiem zemkopības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2004., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot vēstuli Saeimas priekšsēdētājai un lūdzot otrreiz caurlūkot 2004.gada 21.jūlijā Saeimā pieņemto likumu "Grozījumi Zvejniecības likumā"

Vēl šajā numurā

29.07.2004., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par maksimālā finansējuma saņemšanu Eiropas struktūrfondu projektiem zemkopības nozarē

Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) vadības komiteja piešķīrusi Latvijai papildus pusmiljonu latu sabiedriskā finansējuma Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projektu realizācijai zemkopības nozarē. Par mazāk labvēlīgiem apvidiem Latvijā noteikti 74 procenti Latvijas teritorijas, paredzot, ka mazāk labvēlīgajos apvidos sabiedriskais finansējums ir līdz pat 65 procentiem no iesniegtā projekta kopsummas, kamēr pārējos apvidos finansējums nevar pārsniegt 50 procentus.
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze aktualizēja šo problēmu pārrunās ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu jau pirms divām nedēļām, kad tika formulēta Latvijas nostāja sarunās ar ELVGF. “Mūsu nostāja jebkura jautājuma risināšanā Briselē un citur ES institūcijās ir vienkārša – maksimāli aizstāvēt Latvijas intereses,” uzsver zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. “Šis ir gadījums, kad mums vajadzēja ieņemt ļoti stingru pozīciju. Jo vairāk tādēļ, ka aizkavēšanās līgumu slēgšanā ar maksimāli izdevīgākajiem noteikumiem projektu iesniedzējiem bija galvenokārt pašas Briseles vilcināšanās dēļ.”
Jau ziņots, ka Latvijas lauku attīstības plānā Eiropas Komisijas vilcināšanās dēļ apstiprināt mazāk labvēlīgo apvidu procentuālo daudzumu netika paredzēts maksimālais sabiedriskais finansējums apvidiem, kuri pieskaitāmi minētajai kategorijai, – 60 līdz 65 procenti no projektā paredzētās kopsummas. “Ir sākusies ražas novākšana un aktīvākais lauku darbu periods, tādēļ ir īpaši patīkami, ka varam teikt zemniekiem un lauku uzņēmējiem – droši dodieties slēgt līgumus par ES struktūrfondu projektu realizāciju, paredzot tajos maksimāli iespējamo sabiedrisko finansējumu,” saka zemkopības ministrs. “Lauku atbalsta dienests līdz ar ELVGF lēmumu ir tiesīgs sabiedriskā līdzfinansējuma likmei – 50 procentiem – piemērot papildu likmi,” uzsver Mārtiņš Roze.

ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!