• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piešķir papildu finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2004., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Simtgadniekam dzimtenē atsaucas māsīca

Vēl šajā numurā

29.07.2004., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piešķir papildu finansējumu

Atmaksās līdz pat 60 procentiem no ieguldītā

Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantijas fonda (ELVGF) vadības komiteja pieņēmusi lēmumu papildus piešķirt 10% sabiedrisko finansējumu projektiem, kas komitejā apstiprināti 1.jūlijā. Papildu finansējums pienākas projektiem, kas pasākumā “Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos” tiks īstenoti lauksaimniecībai mazāk labvēlīgajos apvidos. Finanšu ministrijas Eiropas Savienības (ES) fondu departamenta Informācijas un publicitātes nodaļas speciāliste Lita Kokale “Latvijas Vēstnesim” skaidro: “Tas nozīmē, ka konkrētajiem projektiem būs nepieciešams mazāks līdzfinansējums no paša uzņēmēja. Būs iespēja atgūt līdz pat 60 procentiem no projekta kopsummas.”

Pagaidām ieguvēji ir tikai pirmie projekti

Tiesa, sabiedriskā līdzfinansējuma daļa līdz 60% palielināta tikai tiem projektiem, kas vadības komitejā apstiprināti 1.jūlijā. “Tie pagaidām ir pirmie projekti, kas apstiprināti ELVGF vadības komitejā, tā ka pāri nav nodarīts nevienam. Visi ir ieguvēji,” teic L. Kokale. Speciāliste arī norāda, ka par sabiedriskā līdzfinansējuma daļas palielināšanu citiem projektiem lems atsevišķi.
1.jūlija vadības komitejas sēdē saskaņots 101 no 111 iesniegtajiem projektiem, un 60 no 101 projekta tiks īstenoti mazāk labvēlīgajos apvidos. Līdz ar to šo projektu realizētājiem būs iespēja saņemt lielāku sabiedrisko līdzfinansējumu. Jāatzīmē, ka par mazāk labvēlīgiem apvidiem atzīta lielākā Latvijas daļa – 74% no kopējās teritorijas.

Papildus pusmiljons latu

Kopumā 60 projektu, kas tiks īstenoti mazāk labvēlīgos apvidos, izmaksas ir aptuveni 5 040 000 latu, no tiem sabiedriskais finansējums aptuveni 3 040 000 latu (ELVGF – 1 764 000, Latvijas līdzfinansējums – 1 276 000.). Tādējādi, piešķirot šiem projektiem papildus 10% sabiedriskā finansējuma, saskaņoto projektu sabiedriskā finansējuma apjoms ir palielinājies par aptuveni 500 tūkstošiem latu, vienlaikus par šādu apjomu samazinot projekta pieteicēju privāto ieguldījumu.
“Pēc šī ELVGF vadības komitejas lēmuma saņemšanas Lauku atbalsta dienests ir tiesīgs slēgt līgumus ar struktūrfonda finansējuma saņēmēju, 50% sabiedriskā līdzfinansējuma likmei piemērojot papildu 10% sabiedriskā līdzfinansējuma likmi,” tālāko procesa virzību skaidro Finanšu ministrijas ES fondu departamenta direktore Iveta Baltiņa.
Atliek tikai cerēt, ka līdzīgu lēmumu ELVGF vadības komiteja pieņems arī par projektiem, kuri vēl nav apstiprināti, un tad ieguvēji nebūs tikai pirmie projektu pieteicēji.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Uzziņai

ELVGF vadības komitejā darbojas pārstāvji no ES struktūrfondu vadošās iestādes – Finanšu ministrijas; struktūrfondu pirmā līmeņa starpniekinstitūcijām – nozaru ministrijām un Valsts kancelejas; maksājumu iestādes – Valsts kases; no otrā līmeņa starpniekinstitūcijas – Lauku atbalsta dienesta; kā arī no Valsts zivsaimniecības pārvaldes un plānošanas reģionu attīstības padomēm.
Finanšu ministrijas ES fondu departaments ir ES struktūrfondu vadošā iestāde, kas organizē un nodrošina struktūrfondu uzraudzības komitejas un vadības komiteju darbību – koordinē ES struktūrfondu finansējuma apguvi Latvijā, nodrošina struktūrfondu izlietojuma uzraudzību, vienotas projektu informācijas sistēmas darbību un sadarbību ar Eiropas Komisiju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!