• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vasaras krāšņākie un skanīgākie svētki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2004., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 27.07.2004.

Laidiena Nr. 117, OP 2004/117

Vēl šajā numurā

23.07.2004., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vasaras krāšņākie un skanīgākie svētki

MUZEJS1.PNG (124637 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Lai veicinātu tradicionālās dziedāšanas izzināšanu, pārmantošanu un popularizēšanu, valsts aģentūra “Tautas mākslas centrs” 24. un 25.jūlijā Rīgā un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā rīko III Vasaras dziedāšanas svētkus.
Svētkos piedalīsies 45 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi no Rīgas un visiem Latvijas novadiem – Mākoņkalna folkloras kopa, Bozovas etnogrāfiskais ansamblis, Višķu folkloras kopa, “Raipole”, Salnavas etnogrāfiskais ansamblis, “Olūteņi”, “Rūžeņa”, “Dzirksteļeite”, “Rūta”, “Rīkšova”, “Cielava”, “Vīraksne”, “Balsi”, “Artava”, “Dore”, “Madava”, “Vērtumnieki”, “Baļķi”, “Talsi”, Nīcas etnogrāfiskais ansamblis, “Laipa”, “Zdravica”, “Milzkalnieki”, “Pūrs”, “Sītava”, “Atštaukas”, Bārtas etnogrāfiskais ansamblis, Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, “Vēlava”, “Saknes”, Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, “Puduris”, “Dimzēns”, “Svitene”, “Dreņģeri”, “Trejupe”, “Rota”, “Zemgaļi”, Vecsaules folkloras kopa, “Skance”, Ādažu folkloras kopa, “Budēļi”, “Silavoti”, “Laiva”, “Skandinieki”.
Svētkus kā pirmie pieteiks dalībnieki, kas piedalīsies viena dziedātāja un bērnu dziesmu sarīkojumos Brīvdabas muzejā. Vakarā “Ave Sol” koncertzālē notiks bedību dziesmu koncerts, bet paralēli tam Līvu laukumā ikviens varēs izziņģēties pēc sirds patikas.
Svētdien svētku dalībnieki pieskandinās Brīvdabas muzeju. Āra darba dziesmu sarīkojumā visi interesenti varēs ne tikai dzirdēt dažādu novadu darba dziesmas, bet arī vērot dalībniekus darbā, apskatīt un izmēģināt dažādus darbarīkus. Dziedot tiks grieztas arī dzirnavas Nidas dūmistabā – tur notiks Maltuves dziesmu koncerts. Arī Kurzemes zvejniekciema “Mauros” būs vērojama liela rosība – dziedās dziesmas, minēs mīklas, ies rotaļās, notiks arī tīklu lāpīšanas un virves vilkšanas sacensības.
Sarīkojumos piedalīsies arī īpaša vērtētāju kopa, kas vēros, klausīsies, ieklausīsies un noslēguma pasākumā pasniegs Uzslavas par labākajiem un veiksmīgākajiem priekšnesumiem katrā tematiskajā grupā. Galvenais Uzslavas kritērijs – atbilstība tradīcijai.

“LV” informācija

Sestdiena, 24.jūlijs
Brīvdabas muzejs

12.00–14.00 Viena dziedātāja dziesma – Zemgales sēta
14.00–15.10 Bērnu dziesmas – Zemgales sēta

Pilsētā

17.00–22.00 Tautiskās ziņģes, Garās dziesmas – Līvu laukums
19.00–20.40 Bēru dziesmas – “Ave Sol”

Svētdiena, 25.jūlijs
Brīvdabas muzejs
10.30.–12.30 Zvejnieku dziesmas – Kurzemes zvejniekciema “Mauri”
10.30–11.50 Āra darba dziesmas – Latgales sēta
12.00–15.00 Āra darba dziesmas – Vidzemes sēta
12.30–14.20 Maltuves dziesmas – Nidas sēta
10.30–15.00 Brīvais mikrofons – Estrāde pie Liepājas ostas noliktavas
15.00 Noslēguma rituāls – Estrāde pie Liepājas ostas noliktavas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!