• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Laiž apgrozībā ķīlu zīmes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likts stūrakmens labai tradīcijai

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Laiž apgrozībā ķīlu zīmes

Pirmo reizi Latvijā Hipotēku un zemes banka (LHZB) ir izlaidusi hipotekārās ķīlu zīmes 10 miljonu ASV dolāru nominālvērtībā ar dzēšanas termiņu septiņi gadi. Izlaisto vērtspapīru ienesīgumu veido sešu mēnešu LIBOR likme +0,8%. Savukārt vērtspapīru sākotnējo izplatīšanu veiks Latvijas Unibanka. Ķīlu zīmēm ir nekustamā īpašuma nodrošinājums, un pēc sākotnējā izplatīšanas termiņa beigām tās tiks iekļautas regulētā tirgū Rīgas fondu biržā.
Hipotēku bankas valdes priekššēdētāja vietnieks Rolands Paņko norāda: “Hipotēku banka Latvijas vērtspapīru tirgū ir viens no aktīvākajiem emitentiem. Iepriekšējos gados esam veikuši daudzas ķīlu zīmju emisijas 23,6 miljonu latu apjomā. Latvijas vērtspapīru tirgū esam apliecinājuši sevi kā augstas kvalitātes ķīlu zīmju emitents un ieguvuši pozitīvu investoru vērtējumu.”
Ķīlu zīmes ir ilgtermiņa parāda vērtspapīri ar nekustamā īpašuma nodrošinājumu. Ķīlu zīmes ir vērtspapīri ar augstu drošības līmeni, ko lielā mērā nosaka Hipotekāro ķīlu zīmju likumā ietverto prasību izpilde. Šobrīd Hipotēku banka ir vienīgā banka Latvijā, kas emitējusi hipotekārās ķīlu zīmes. Ķīlu zīmes tiek emitētas, pamatojoties uz Hipotekāro ķīlu zīmju likumu, kurš garantē ieguldījumu drošību.

Pēc LHZB informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!