• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas veido Latvijas tēlu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākusies dokumentu pieņemšana augstskolās

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kas veido Latvijas tēlu

KALNINS.PNG (108697 bytes)
Ojārs Kalniņš
Foto: Andris Kļaviņš

Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš pagājušajā nedēļā tikās ar Latviešu virsnieku apvienības biedriem, kuru vidū ir Latvijā un dažādās mītnes zemēs dzīvojošie karavīri.

Stāstot par Latvijas tēla veidošanu, kas lielā mērā notiek ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību, Ojārs Kalniņš minēja iemeslus, kāpēc samērā maz ārvalstu presē tiek atspoguļota dzīve Latvijā. Ja valstī nenotiek lieli satricinājumi, bet cilvēki iet savās gaitās, spīd saule, viss ir mierīgi, Rietumu žurnālistiem nav par ko rakstīt, jo viņu lasītājiem tās ir pierastas lietas. Krievijas žurnālisti savukārt par pozitīvajām pārmaiņām Latvijā neraksta un nerakstīs, kamēr viņu prese būs varas iestāžu kontrolē. O.Kalniņš pastāstīja, ka Latvijas Institūts pagājušajā gadā ar amerikāņu organizācijas palīdzību bija sarīkojis divu lielu Krievijas žurnālistu delegāciju apmeklējumu no Sanktpēterburgas un Maskavas. Pieņemšanās un privātās sarunās viņi pauda savu pārsteigumu, ka Latvijā ir daudz labāka iekšējā politiskā situācija un dzīve, nekā viņi bija dzirdējuši. Atgriezušies Krievijā, žurnālisti par to nerakstīja vai rakstīja maz.
Latvijas tēla veidošanā nozīmīga loma ir mūsu kultūras cilvēku un sportistu panākumiem.
Bijušais diplomāts uzskata, ka nekad nedrīkstam atkāpties no fakta, ka esam bijusi okupēta valsts, un “šis jautājums nav kontroversiāls”.
Saruna par Latvijas tēlu, par notikumiem mūsmājās un pasaulē bija gara, jo vairāku paaudžu virsniekiem, jo sevišķi tiem, kas savulaik beiguši kara skolu, pārdzīvojuši karus un nometnes Sibīrijā, sāp ne tikai ievainojumi. Vāclavs Havels savulaik sacīja: “Lai cik grūti būtu brīvības un demokrātijas spēkiem uzvarēt totalitārismu, vēl sarežģītāk būs iekarot pasauli, izstrādāt un īstenot tādus optimālos modeļus valstu un tautu kopdzīvei uz šīs planētas, kas atbilstu tās pašreizējam stāvoklim.”

Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!