• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules kausa posma sacensību atklāšanā jātnieku sportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2004., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.07.2004., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules kausa posma sacensību atklāšanā jātnieku sportā

Sestdien, 17.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Kleistos, uzsverot Pasaules kausa izcīņas posma jātnieku sportā nozīmību Latvijas sporta dzīvē un valsts vārda daudzināšanā pasaulē, piedalījās sacensību atklāšanā. Par piemiņu no šī notikuma prezidentei tika pasniegts laimes pakavs, ar kuru Olimpiskajās spēlēs ir startējis Latvijas izcilā jātnieka Sergeja Šakurova zirgs. To saņemot, V.Vīķe-Freiberga vēlēja laimi visiem Latvijas zirgiem un viņu jātniekiem.
Atklājot Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posmu Kleistos 2004.gada 17.jūlijā Valsts prezidente teica:
“Augsti godātie sacensību rīkotāji! Dārgie ārzemju viesi!
Latvija var lepoties ar savām senajām tradīcijām zirgu audzēšanā, kopšanā un jātnieku mākslas izkopšanā. Pat tālajos gadsimtos, kad zirgs galvenokārt bija darba darītājs un ikdienas palīgs, latvieši neaizmirsa savu kumeliņu arī kā cēlu un daudz ko spējošu dzīvnieku, ar kuru lepojās katrs puisis, it sevišķi jau jaunībā, kad gatavojās braukt sievu lūkoties.
Mūsdienās, nu jau pāri par simts gadu, Latvija var būt lepna ar savām tradīcijām jāšanas mākslā, un es novēlu mūsu Jātnieku federācijai un visiem zirgu mīļotājiem, audzētājiem, sponsoriem – lai mums turpmāk arī veicas attīstīt šo būtisko nozari Latvijas sportā!”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!