• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 13. jūlija noteikumi Nr. 589 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.februāra noteikumos Nr.94 "Aizsargjoslu noteikšanas metodika ūdens akvatorijās augšpus un lejpus aizsprostiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2004., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.590

Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 8.jūlija noteikumos Nr.383 "Noteikumi par būvprakses un arhitekta prakses sertifikātu piešķiršanu, reģistrēšanu un anulēšanu"

Vēl šajā numurā

16.07.2004., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 589

Pieņemts: 13.07.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.589

Rīgā 2004.gada 13.jūlijā (prot. Nr.42 16.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.februāra noteikumos Nr.94 "Aizsargjoslu noteikšanas metodika ūdens akvatorijās augšpus un lejpus aizsprostiem"
Izdoti saskaņā ar Aizsargjoslu likuma 59.panta pirmo daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 25.februāra noteikumos Nr.94 "Aizsargjoslu noteikšanas metodika ūdens akvatorijās augšpus un lejpus aizsprostiem" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 45.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 8.punktā vārdus "aizsprostu un to" ar vārdiem "aizsprosta un tā".

2. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Aizsprosta aizsargjoslā drīkst veikt darbus, kas nav aizliegti Aizsargjoslu likumā, ja ir saņemta aizsprosta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja rakstiska atļauja. Ja aizsprosta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs uzskata par nepieciešamu, darbus veic aizsprosta īpašnieka, tiesiskā valdītāja vai tā pilnvarotas personas uzraudzībā. Atļauja nav nepieciešama glābšanas darbiem, avāriju novēršanas un to seku likvidēšanas darbiem, kā arī valsts un pašvaldības institūciju pārstāvjiem iebraukšanai B un C drošuma klasei atbilstošo hidroelektrostaciju aizsprostu un ar hidroelektrostacijām nesaistītu aizsprostu akvatoriju aizsargjoslās kontroles nodrošināšanai."

3. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Ja aizsargjoslā, kuras kopgarums gar krastu un aizsprostu ir 200 m vai mazāks, iebraukšana ar peldlīdzekli augšpus aizsprosta apdraud cilvēku drošību, aizsprosta īpašnieks vai tiesiskais valdītājs nodrošina aizsargjoslu augšpus aizsprosta pret iebraukšanu tajā, novietojot uz aizsargjoslas robežas akvatorijā peldošu vai citādu šķērsli, kā arī nožogojot krastu (dambi, aizsprostu). Peldoša šķēršļa atrašanās akvatorijā ir obligāta no 1.aprīļa (vai ne vēlāk kā nedēļu pēc ledus izkušanas) līdz 1.novembrim."

4. Izteikt V nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"V. Aizsargjoslu uzturēšana un to stāvokļa kontrole".

5. Papildināt V nodaļu ar 14.1 un 14.2 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Pašvaldībai, Valsts būvinspekcijai, Vides valsts inspekcijai un reģionālajai vides pārvaldei atbilstoši kompetencei ir tiesības kontrolēt kārtību aizsargjoslā. Lai nodrošinātu kontroli, pašvaldības institūciju, Vides valsts inspekcijas un reģionālās vides pārvaldes amatpersonas drīkst iebraukt ar peldlīdzekļiem B un C drošuma klasei atbilstošo hidroelektrostaciju aizsprostu un ar hidroelektrostacijām nesaistītu aizsprostu akvatoriju aizsargjoslās bez aizsprosta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja atļaujas.

14.2 Pašvaldības institūcijas, Vides valsts inspekcija un reģionālā vides pārvalde iebraukšanu A drošuma klasei atbilstošo hidroelektrostaciju aizsprostu akvatoriju aizsargjoslās kontroles nodrošināšanai saskaņo ar aizsprosta īpašnieku, tiesisko valdītāju vai tā pilnvarotu personu."

6. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Ja aizsargjoslas kopgarums gar krastu un aiz akvatorijas augšpus aizsprosta pārsniedz 200 m, aizsargjoslas robežu akvatorijā apzīmē ar sarkanām bojām, kuras uzstāda ne tālāk kā 100 m vienu no otras. Boju atrašanās akvatorijā ir obligāta no 1.aprīļa (vai ne vēlāk kā nedēļu pēc ledus izkušanas) līdz 1.novembrim. Ja aizsargjoslas kopgarums gar krastu un aiz akvatorijas augšpus aizsprosta ir 200 m vai mazāks, aizsargjoslu apzīmē ar zīmēm, kuras izgatavo saskaņā ar šo noteikumu pielikumā noteiktajiem paraugiem un novieto uz aizsargjoslas robežas abos krastos 1,5-2 m augstumā no zemes."
Ministru prezidents I.Emsis

Ekonomikas ministrs J.Lujāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!