• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas lauksaimniecības ministre Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2004., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlas stiprināt lauku attīstību

Vēl šajā numurā

16.07.2004., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas lauksaimniecības ministre Rīgā

ZEMNIEKI.PNG (97620 bytes)
Vācijas Federatīvās Republikas federālās patērētāju aizsardzības, lauksaimniecības un pārtikas ministre Renāte Kīnaste un Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar Rīgā darba vizītē ieradās Vācijas Federatīvās Republikas federālās patērētāju aizsardzības, lauksaimniecības un pārtikas ministre Renāte Kīnaste.

Sarunā ar mūsu valsts zemkopības ministru Mārtiņu Rozi Vācijas ministre pārrunāja abu valstu sadarbības jautājumus, kā arī problēmas un iespējamos risinājumus saistībā ar Latvijas lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības sistēmas integrāciju Eiropas Savienības (ES) ekonomiskajās struktūrās. M. Roze pauda gandarījumu par vizīti un atzīmēja, ka šī ir pirmā Latvijas un Vācijas lauksaimniecības ministru tikšanās Rīgā. Ministrs norādīja, ka iztirzātās tēmas ir aktuālas abām valstīm, jo īpaši atzīmējot bioloģiskās lauksaimniecības jautājumus, biodegvielas ražošanas attīstīšanu un cukura reformu.
R. Kīnaste uzsvēra, ka abas puses ar lielu interesi pārrunājušas reģionālās attīstības jautājumus. Tie īpaši nozīmīgi kļuvuši pašlaik, kad tiek gatavots ES dokuments, kas paredz lauku rajonos atbalstīt ne vien lauksaimniecisko darbību, bet arī dažādas palīgnozares. Ministre norādīja, ka perspektīvs ienākumu avots laukos ir rapša – biodegvielas izejmateriāla – audzēšana. Savukārt attiecībā uz tā dēvēto cukura reformu R. Kīnaste atzīmēja divus tās svarīgākos aspektus – pirmkārt, tās lomu sarunās ar Pasaules tirdzniecības organizāciju un, otrkārt, reformas sociāli ekonomiskās sekas ES dalībvalstīs. Ministre gan arī atzina, ka galīgais lēmums par ES cukura tirgus reformu tiks pieņemts ne agrāk par šā gada beigām, tātad jau jaunā sastāva Eiropas Komisijas vadībā.
Vizītes laikā R.Kīnaste apmeklēs arī Ogres rajona lauku tūrisma uzņēmumu “Turbas”.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!