• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedriskai apspriešanai nodod diasporas atbalsta programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 14. jūlijā

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedriskai apspriešanai nodod diasporas atbalsta programmu

Sabiedriskajai apspriešanai ir nodots Latviešu diasporas atbalsta programmas 2004. – 2009. gadam projekts. 12.jūlijā Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts nosūtīja programmas projektu ar aicinājumu izplatīt to apspriešanai latviešu biedrībām, apvienībām un centriem, Latvijas vēstniecībām tajās valstīs, kurās mīt latviešu diasporas pārstāvji, un Pasaules brīvo latviešu asociācijai, kas ir ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvniecība.
Latviešu diasporas atbalsta programmas mērķis ir nostiprināt latviešu diasporas saistību ar Latviju un piederības sajūtu savai etniskajai dzimtenei, radot vienotu sistēmu sadarbības uzturēšanai. Darba grupa Latviešu diasporas atbalsta valsts programmas projekta izstrādei tika izveidota ar premjera Induļa Emša rīkojumu, lai izstrādātu Latviešu diasporas atbalsta programmas projektu turpmākajiem pieciem gadiem. Darba grupu vada Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere, un tajā darbojas Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes locekļi Andrejs Ozoliņš un Lauma Vlasova, Latvijas vēstniecības Krievijā pirmā sekretāre Elita Gavele, Cēsu pilsētas domes Izglītības nodaļas vadītāja Lolita Kokina, Saeimas deputāts Māris Kučinskis, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Naturalizācijas pārvaldes, Sabiedrības integrācijas fonda, Pilsonības un migrācijas lietu un sekretariāta pārstāvji.
Pēc sabiedriskās apspriedes beigām darba grupa tiksies, lai izskatītu komentārus un iekļautu priekšlikumus programmas projekta tekstā. Līdz 1.augustam plānots programmas projektu iesniegt Ministru kabinetā. Pēc tam programmas projekts tiks izsludināts valsts sekretāru sanāksmē, un divu nedēļu laikā no izsludināšanas brīža gan ieinteresētajām ministrijām, gan sabiedriskajām organizācijām būs iespēja paust oficiālu atzinumu par programmas projektu. Ja projekts tiek saskaņots ar visām ministrijām un Nevalstisko organizāciju centru, kas pārstāv sabiedriskās organizācijas, programma tiek iesniegta izskatīšanai Ministru kabinetā.
Visiem interesentiem ir iespējams iepazīties ar Latviešu diasporas atbalsta programmas 2004. – 2009. gadam projektu un izteikt savu viedokli, komentārus vai priekšlikumus Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta mājaslapā www.integracija.gov.lv.

Uzziņai

Viedokļus, komentārus un priekšlikumus programmas uzlabošanai iespējams paust līdz 26.jūlijam, nosūtot tos Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātam Elizabetes ielā 20, Rīgā, pa faksu +371 7365335 vai e-pastu info@integracija.gov.lv vai andrejs.berdnikovs@integ-racija.gov.lv.

Pēc Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!