• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004. gada 8.jūlija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Krāslavas rajonu

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004. gada 8.jūlija sanāksmē

Aizsardzības un Ārlietu ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.764 “Pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumi diplomātiskajā un konsulārajā dienestā”.
Ārlietu ministrijas piedāvātie grozījumi paredz algas un dzīvokļu pabalstu palielināšanu, atsevišķu valstu dārdzības koeficientu palielināšanu. Tāpat paredzēts mainīt algas pabalsta lielumu par dzīvesbiedra uzturēšanos ārvalstīs, nosakot to 35% apmērā no darbinieka pabalsta, ieviest jaunus darbinieku amatus pārstāvniecībās, kā arī precizēt pabalstu izmaksas kārtību.
Grozījumi nepieciešami, lai kompensētu kopš 1995.gada inflācijas un valūtu kursu svārstību rezultātā notikušo pabalstu pirktspējas samazinājumu.
Savukārt Aizsardzības ministrijas grozījumi paredz, ka turpmāk Latvijas diplomātiem, tai skaitā aizsardzības atašejiem, militārajiem un civilajiem pārstāvjiem, tiks nodrošināta iespēja daļu pārstāvības izdevumus nedeklarēt, tādējādi norakstot izdevumos bez attaisnojošu dokumentu iesniegšanas.
Grozījumi nodoti saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Satiksmes, Veselības, Vides un Zemkopības ministriju, Ministru prezidenta biedra biroju un Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu.

Aizsardzības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojumu “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārpersonu nosūtīšanu uz Gruziju Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) robežas novērošanas misijas sastāvā”.
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis Gruzijā EDSO novērošanas misijas sastāvā atrodas kopš 2001.gada aprīļa. Misijas mērķis ir novērot robežu starp Gruziju un Krievijas Federācijas Čečenijas Republiku un Dagestānas Republiku.
Iepriekš misijas termiņš tika plānots līdz 2003.gada 30.jūnijam, tomēr EDSO Pastāvīgā padome šī gada 29.jūnijā pieņēma lēmumu robežas novērošanas misiju pagarināt līdz 2004.gada 31.decembrim, tāpēc nepieciešams jauns Ministru kabineta rīkojums. Līdzdalība minētajā misijā tiek plānota Aizsardzības ministrijas budžeta ietvaros.
Saskaņā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās likumu Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir tiesīgi piedalīties starptautiskajās operācijās, pamatojoties uz EDSO rezolūciju un Ministru kabineta pieņemtu lēmumu.
Rīkojuma projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu un Iekšlietu ministriju. Atzinumu iesniegšanas termiņš ir 13.jūlijs.

Satiksmes ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Dzelzceļa pārvadājumu drošības sertifikātu izsniegšanas, apturēšanas un anulēšanas kārtība”.
Noteikumu projekts reglamentē pieteikuma iesniegšanu drošības sertifikāta saņemšanai, pieteikuma izskatīšanas un lēmumu pieņemšanas kārtību, drošības sertifikāta darbības apturēšanas un anulēšanas gadījumus un procedūru, kā arī pārvadātāja tiesības un pienākumus. Drošības sertifikāts tiks izsniegts uz laiku līdz diviem gadiem.
Paredzēts, ka šie noteikumi aizstās Ministru kabineta 1999.gada 12.janvāra noteikumus Nr.10 “Dzelzceļa pārvadājumu drošības sertifikātu izsniegšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtība un kritēriji”. Jauns noteikumu projekts ir nepieciešams tāpēc, ka esošie noteikumi neatbilst Saeimas pieņemtajiem grozījumiem Dzelzceļa likumā.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas un Vides ministriju, Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju.

Zemkopības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Kārtība, kādā organizējamas dzīvnieku sacensības, tirgi, izsoles, izstādes un citi pasākumi ar dzīvnieku piedalīšanos”.
Ministru kabineta noteikumu projekts ieviesīs prasības, kuras nepieciešams ievērot pasākuma organizētājam, rīkojot dažādas nozīmes pasākumus. Paredzēts, ka par pasākumiem ar dzīvnieku piedalīšanos organizētājam būs rakstiski jāinformē Pārtikas un veterinārais dienests 15 dienas pirms vietēja mēroga pasākuma norises vai vienu mēnesi pirms pasākuma, ja tam ir starptautisks mērogs. Pasākuma organizētājam jānodrošina dzīvnieku sugai un vecumam atbilstoša labturības prasību ievērošana. Noteikti nepieciešamie dokumenti, kas nepieciešami, lai dzīvnieki drīkstētu piedalīties šādos pasākumos.
Atsevišķi reglamentētas prasības ceļojošam cirkam. Tam ne vēlāk kā 20 dienas pirms pirmās izrādes rakstiski būs jāinformē Pārtikas un veterinārais dienests par cirka nosaukumu, izrādes norises vietu un laiku, adresi, telefona numuru, maršrutu, cirka darbības veidu, dzīvnieku sugām un dzīvnieku skaitu.
Noteikumu prasību ievērošanu uzraudzīs un kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Iekšlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības un Vides ministriju, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību un Valsts kanceleju.

– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Kārtība, kādā iegūstama un apkopojama informācija par lauksaimniecībā izmantojamās zemes auglības līmeni un tā pārmaiņām”.
Pašreiz augšņu agroķīmisko izpēti veic saimniecībās pēc to pasūtījuma un valstī nenotiek sistemātiska augšņu agroķīmiskā izpēte. Iegūtie saimniecību augsnes agroķīmiskās izpētes rezultāti netiek analizēti, uzkrāti, salīdzināti un netiek iegūti pārskati par augsnes auglību un tās pārmaiņām valstī.
Tāpēc ir nepieciešams noteikt kārtību, kādā iegūstama un apkopojama informācija par zemes auglības līmeni valstī, kā arī par auglības līmeņa pārmaiņām valstī. Šāda informācija vajadzīga sekmīgai un ilglaicīgai lauksaimniecībā izmantojamās zemes apsaimniekošanai un izmantošanai. Tāpat lai nodrošinātu sistemātisku augšņu agroķīmisko izpēti un agroķīmisko karšu sastādīšanu, noteiktu augsnes kaļķošanas materiālu un mēslošanas līdzekļu kvalitāti un to racionālu izmantošanu, kā arī izstrādātu ieteikumus mēslojuma lietošanas agronomiskās un ekonomiskās efektivitātes noteikšanai. Zemes auglības datu bāzē uzkrātās informācijas izvērtēšana var nodrošināt dažādu zinātnisku un praktisku jautājumu risināšanu.
Paredzēts, ka informācijas iegūšanu un apkopošanu veiks bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Agroķīmisko pētījumu centrs”.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības un Vides ministriju, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Latvijas Pašvaldību savienību un Valsts kanceleju.

Veselības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Narkotisko un psihotropo zāļu iepirkšanas, saņemšanas, uzglabāšanas, izplatīšanas, izsniegšanas un uzskaites kārtība zāļu ražošanas uzņēmumos, zāļu lieltirgotavās un aptiekās”.
Noteikumi nosaka kārtību, kādā vielas, kas iekļautas Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstos, saņem, iepērk, izplata, izsniedz, uzglabā un uzskaita zāļu ražošanas uzņēmumos, zāļu lieltirgotavās un aptiekās. Tāpat noteikumos iestrādāta nekvalitatīvo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu uzskaites un iznīcināšanas kārtība, kā arī rīcība šo zāļu iztrūkuma, zādzības un laupīšanas gadījumos.

Atbildību par noteikumu ievērošanu uzņemas personas, kas saņēmušas speciālo atļauju (licenci) farmaceitiskajai darbībai, kuras pielikumā norādīts, ka atļauti speciālās darbības nosacījumi – psihotropo zāļu, kā arī narkotisko un tām pielīdzināto psihotropo zāļu izplatīšana. Uzņēmumiem par šo zāļu izplatīšanu būs jāiesniedz Valsts zāļu aģentūrā ceturkšņa un ikgadējie pārskati. Kontroli saskaņā ar šiem noteikumiem un citiem normatīvajiem aktiem veiks Valsts farmācijas inspekcija.
Šajos noteikumos ir iestrādātas normas, kas līdz šim bija noteiktas ar Veselības ministrijas rīkojumiem.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu un Ekonomikas ministriju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kā arī Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!