• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu speciālisti palīdzēs Jordānijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2004., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Austrumi ir smalka lieta

Vēl šajā numurā

13.07.2004., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu speciālisti palīdzēs Jordānijai

Latvijas Zemkopības ministrija ir saņēmusi apstiprinājumu no Jordānijas Karalistes, ka ministrijas pārraudzībā esošais Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir viens no uzvarētājiem konkursā par tiesībām veikt Jordānijas pārtikas dienesta reorganizāciju.

“Ministrija ir patiesi gandarīta, ka mūsu Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti izrādījušies pārāki par vācu un itāliešu speciālistiem,” saka Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. “Tas patiešām ir labs mūsu speciālistu un mūsu padarītā darba novērtējums.”
Konkursā par tiesībām veikt Jordānijas Karalistes pārtikas dienesta reorganizāciju Latvija piedalījās kopprojektā ar Dānijas Pārtikas un veterināro dienestu – tieši šo projektu akceptējusi konkursa komisija. Noraidīti tika Vācijas un Itālijas projekti. Mūsu PVD kopprojektā ar dāņiem pārraudzīs ekspertu komisijas un tiešos reorganizācijas darbus, bet dāņu uzdevums būs strādāt pie likumdošanas sakārtošanas un saskaņošanas. Projektā tiks veikta Jordānijas Karalistes pārtikas monitoringa programmas izstrāde un ieviešana, struktūras reorganizācija, riska analīzes un uzņēmumu atzīšanas sistēmas ieviešana.
“Nevar noliegt, esmu patiesi priecīgs par Jordānijas Plānošanas un attīstības dienesta paziņojumu, jo tas liecina, ka spējam veikt sistēmas sakārtošanu ne tikai pašu mājās vien,” atzīst zemkopības ministrs. “Mūsu valsts pieredze šobrīd jau ir pietiekami liela, lai darbotos starptautiskā mērogā un palīdzētu arī citiem.”
Mārtiņš Roze uzsver, ka pamazām tiek sakārtota visa zemkopības un pārtikas nozaru uzraudzības un kontroles sistēma. “Esmu pārliecināts, ka spēsim savu pieredzi likt lietā ne tikai pārtikas un veterinārajā jomā, bet arī citos mūsu ministrijas pārraudzības objektos, piemēram, finansējuma kontrolē un administrēšanā, ko šobrīd veic Lauku atbalsta dienests par Eiropas Savienības lauksaimniecības finansējumu,” uzskata ministrs Mārtiņš Roze.
Savukārt Zemkopības ministrijas Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Vinets Veldre, ko “Latvijas Vēstnesim” izdevās sazvanīt atvaļinājuma laikā Francijā, ir pārliecināts, ka šis ir tikai pirmprojekts, jo Latvijas speciālisti saņēmuši uzaicinājumu piedalīties vēl vairāku valstu pārtikas uzraudzības sistēmu sakārtošanā. “Kopā ar Portugāles veterināro dienestu esam saņēmuši uzaicinājumu piedalīties Gruzijas veterinārā un pārtikas uzraudzības dienesta reorganizācijā, mūsu palīdzību lūguši Serbijas un Melnkalnes, kā arī Turcijas attiecīgie dienesti. Gruzīni uz Latviju ir solījušies atbraukt vēl šoruden.”
Latvijas pārtikas uzraudzības un veterinārā dienesta reorganizācija notika jau 2002. gadā, kad darbu sāka vienotais Pārtikas un veterinārais dienests. Jordānijas Karalistes pārtikas dienesta reorganizācijas projekta ieviešana aizsāksies jau šoruden, kad paredzēts, ka Jordānijas speciālisti ieradīsies Rīgā. Savukārt Latvijas ekspertiem turpmāk laiku pa laikam vajadzēs doties uz reorganizācijas projekta realizācijas vietām arābu valstī.

Tas nepieciešams, lai palīdzētu Jordānijas pārtikas dienestam, kurā ietilpst 15 teritoriālās struktūrvienības un četri veterinārās un pārtikas uzraudzības robežkontroles punkti, pusotra līdz divu gadu laikā piemēroties Eiropas Savienības prasībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!