• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dots starts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2004., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai turpinām ziedēt mūsu vasarā!

Vēl šajā numurā

13.07.2004., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dots starts

ERAF.JPG (30650 bytes)Satiksmes ministrija ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) ir parakstījusi līgumu par Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētās programmas “Valsts pirmās šķiras autoceļu attīstība” ieviešanu. Līdz ar to ir sākta apjomīgākā no Latvijai pieejamajiem struktūrfondiem – ERAF – apgūšana Latvijā.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš teic, ka līdz ar šā līguma parakstīšanu “var sākt nopietni runāt par struktūrfondu apguvi Latvijā”.
Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Vigo Legzdiņš skaidro, ka tagad ministrija var samaksāt avansu būvuzņēmējiem. Pirms līguma noslēgšanas ministrija vēl nevarēja maksāt avansu. Tikai pēc līguma parakstīšanas ERAF nauda sākusi apriti Latvijā. Sākotnēji ES projektu realizācija ERAF ietvaros jāapmaksā valstij. Pēc tam Satiksmes ministrijai jāiesniedz deklarācijas CFLA un jālūdz ES apmaksāt 75% no izmaksām. Satiksmes ministrija solījusi jau tuvākajās dienās sākt izmaksāt avansus būvdarbu veicējiem. Patlaban ar būvuzņēmējiem noslēgti 18 līgumi par 25,8 miljoniem latu.
Līdz 2006.gadam no ERAF Latvijai būs pieejami 489,7 miljoni eiro (aptuveni 324,18 miljoni latu), no tiem 120,5 miljoni eiro (aptuveni 79,77 miljoni latu) – kā Latvijas līdzfinansējums.

Lappusi sagatavoja
Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!