• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas Republikas ārlietu ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Palestīnas Autonomijas prezidenta īpašā sūtņa vizīti

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas Republikas ārlietu ministra vizīti

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvakar, 7.jūlijā, Rīgas pilī tikās ar Moldovas ārlietu ministru Andreju Stratanu.
Sarunā prezidente uzsvēra, ka Latvija pilnībā atbalsta Moldovas suverenitātes un demokrātijas nostiprināšanos, tās teritoriālo integritāti un centienus tuvoties Eiropas Savienībai. V.Vīķe-Freiberga, atbildot uz A.Stratana pausto Moldovas vēlmi pārņemt no Latvijas reformu pieredzi, sacīja, ka Latvija ir gatava un ieinteresēta sniegt atbalstu Moldovai šajā jomā.
A.Stratans detalizēti informēja prezidenti par aktuālo situāciju Moldovā, par valsts ārpolitiskajiem un ekonomiskajiem mērķiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 8.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Moldovas Republikas ārlietu ministru Andreju Stratanu.
Galvenā uzmanība sarunas gaitā pievērsta Latvijas un Moldovas divpusējām attiecībām un sadarbības paplašināšanai starptautiskajos forumos.
Sarunas dalībnieki atzina, ka abu valstu attiecības vērtējamas kā labas un draudzīgas un izteica vēlmi arī turpmāk attīstīt konstruktīvu un abpusēji izdevīgu dialogu. Kā perspektīvas sadarbības jomas tika atzīmētas demokrātisko un tirgus ekonomikas reformu pieredzes nodošana Moldovai, intensificējot gan divpusējos kontaktus abu valstu parlamentu līmenī, gan veicinot daudzpusējo attiecību attīstību Eiropas Savienības (ES) kontekstā.
Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Latvijas un Moldovas attiecību intensificēšanas iespējas Eiropas jauno kaimiņu politikas ietvarā, kuras mērķis ir veicināt kaimiņvalstu attīstību un ciešāku integrāciju ES, piesaistot vairāk resursu. I.Ūdre arī akcentēja reģionālo organizāciju nozīmi ieinteresēto pušu kopīgo mērķu sasniegšanā un sadarbības padziļināšanā, kā paraugu minot Baltijas asamblejas darbu un kooperāciju ar Ziemeļu valstīm.
Moldovas ārlietu ministrs informēja Saeimas priekšsēdētāju par aktuālo situāciju valstī un Piedņestras konflikta risinājuma iespējām.
A.Stratans uzsvēra, ka augstu vērtē Latvijas un Baltijas valstu atbalstu Moldovas centieniem reformu ceļā sasniegt ES dalībvalstu dzīves līmeni un tās politisko kursu uz ciešāku integrāciju ES. A.Stratans sacīja: “Latvija ir etalons citām valstīm virzībā uz integrāciju ES un NATO.”

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!