• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija atspēko Krievijas pārmetumus EDSO Parlamentārajā asamblejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Savienoto Valstu attiecības kļūst vēl plašākas un dziļākas

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija atspēko Krievijas pārmetumus EDSO Parlamentārajā asamblejā

No 5. līdz 9.jūlijam Edinburgā (Apvienotajā Karalistē) notiek EDSO Parlamentārās asamblejas (PA) 13.sesija, kurā Krievijas Federācijas delegācija iesniedza rezolūcijas projektu par mazākumtautību stāvokli Latvijā un Igaunijā. Latvijas delegācija iesniedza 17 labojumus minētās rezolūcijas teksta grozījumiem, lai atspēkotu kārtējo tendenciozo informāciju no Krievijas puses.

Tika atbalstīts Latvijas delegācijas aicinājums svītrot no rezolūcijas nosaukuma Latviju un Igauniju, uzsverot, ka abas valstis ievēro mazākumtautību tiesības, un tāpēc rezolūcija tika attiecināta uz visām EDSO dalībvalstīm. Atbalstīta arī virkne citu Latvijas delegācijas ierosināto grozījumu. Atsevišķi jautājumi, kas tika skarti rezolūcijā, jau tiek risināti, piemēram, apstiprināšanai Latvijas parlamentā ir iesniegti likumdošanas grozījumi par vispārējas diskriminācijas novēršanu.
Krievijas delegācija rezolūcijā aicināja EDSO PA apspriest dokumentus, kas pieņemti pilnīgi citā starptautiskajā organizācijā – Eiropas Padomē, kā arī ratificēt starptautiskos līgumus, kurus pati nav ratificējusi.

Latvijas delegācija ierosināja arī grozījumus, kas bija vērsti uz neiecietības un vardarbības pret mazākumtautību pārstāvjiem mazināšanu. Šī problēma sevišķi aktuāla ir Krievijā, kur cilvēkiem, kas pieder pie mazākumtautībām, bieži nākas saskarties ar ksenofobiju un uzbrukumiem, kas nereti beigušies ar nāves gadījumiem.
Latvijas likumdošanas atbilstību starptautiskiem cilvēktiesību un mazākumtautību aizsardzības standartiem vairākkārt ir apstiprinājušas kompetentas starptautiskās organizācijas, kā ANO, EDSO un Eiropas Padome. Arī Latvijas dalība ES un NATO apliecina šo standartu ievērošanu, bet diemžēl Krievijas pārstāvji joprojām neieklausās starptautisko organizāciju viedokļos un turpina politizēt sabiedrības integrācijas procesu Latvijā, tādējādi tieši apgrūtinot to.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!