• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas ārlietu ministra Andreja Stratana vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2004., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Latvijas vēstnieci Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

08.07.2004., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas ārlietu ministra Andreja Stratana vizīti Latvijā

Vakar, 7.jūlijā, ārlietu ministrs Rihards Pīks tikās ar Moldovas ārlietu ministru Andreju Stratanu, lai pārrunātu Latvijas un Moldovas sadarbību abām pusēm svarīgās jomās, kā arī aktualizētu jautājumu par Latvijas palīdzību Moldovai, sekmējot tās integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās.
Tikšanās sākumā ārlietu ministrs Rihards Pīks izteica atbalstu Moldovas ciešākai integrācijai Eiropas Savienībā un pārliecību par Latvijas gatavību dalīties savā pieredzē.
Moldovas ārlietu ministrs A.Stratans atzina, ka Moldova ir paudusi aktīvu nostāju demokrātisko reformu īstenošanā. Viņš izteica bažas, ka Moldovas sekmīgu integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās kavē Piedņestras konflikts, kas ir mērķtiecīga Krievijas politika savas ietekmes nostiprināšanai reģionā.
Ārlietu ministrs R.Pīks vērsa Moldovas ārlietu ministra uzmanību uz Krievijas Federācijas Padomē šodien adaptēto līgumu par parasto bruņojumu Eiropā. Abi ministri bija vienisprātis, ka minētā līguma ratifikācija veicinās Krievijas 1999.gadā EDSO Stambulas sammitā uzņemtās saistības karaspēka izvešanai no Gruzijas un Moldovas.
Sarunas laikā Moldovas ārlietu ministrs izteica cerību, ka veiksmīgu reformu īstenošanas rezultātā jau 2007.gadā Moldovai izdosies iegūt asociētā biedra statusu Eiropas Savienībā. Ārlietu ministrs A.Stratans aicināja Latviju atbalstīt Moldovas centienus tuvināties Eiropai un iesniedza Moldovas premjerministra vēstuli ar aicinājumu tuvākajā laikā parakstīt savstarpējās sadarbības līgumu integrācijai Eiropas Savienībā. Ministrs uzsvēra: “Mēs tiecamies kļūt par Eiropas valsti ar eiropeiskām vērtībām, un mēs būsim ļoti pateicīgi, ja Latvija kļūs par Moldovas draugu, palīdzot mums pievienoties Eiropas labklājības valstu pulkam.”

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!