• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004. gada 1.jūlija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004. gada 1.jūlija sanāksmē

Izglītības un zinātnes ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumus par stipendijām, nosakot stipendiju apmēru un kārtību, kādā stipendijas

saņems augstākās izglītības un profesionālās izglītības programmās studējošie un izglītojamie.
Noteikumu projekts paredz, ka augstākās izglītības programmās studējošajiem stipendija piešķirama konkursa kārtībā. Stipendijas piešķiršanas kritēriji būs studējošā sekmes (sekmīga pārbaudījumu nokārtošana noteiktajā termiņā, pilnībā iegūti attiecīgajā akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaits) un ģimenes sociālie apstākļi.
Studējošo un izglītojamo minimālās mēneša stipendijas apmērs bakalaura, augstākās profesionālās, maģistra studiju programmās studējošajam un rezidentam medicīnā paredzēts 40 latu mēnesī. Savukārt doktora studiju programmā studējošajam programmas apguvei paredzēti 80 lati mēnesī, bet zinātniskā grāda ieguvei ? 60 lati mēnesī.
Pēc katra akadēmiskā gada semestra un imatrikulācijas stipendiju piešķiršanas komisija izvērtēs pieteikumus un pretendenta sekmes vai iestājpārbaudījumu rezultātus, kā arī ienākumu apmēru uz vienu ģimenes locekli. Gadījumos, ja diviem vai vairākiem studējošajiem, kuri pretendē uz stipendiju, ir līdzvērtīgi sekmības rādītāji, augstākās izglītības iestādes stipendiju piešķiršanas komisija priekšroku dod invalīdiem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem, kā arī studējošajiem no ģimenēm, kuras audzina trīs un vairāk bērnus. Tāpat šādos gadījumos priekšroka būs studējošajam, kura ģimenē ir bērni, kā arī studējošajam ar zemāku ienākumu apmēru uz vienu ģimenes locekli.
Savukārt profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādes stipendiju fonds paredzēs katram izglītojamajam 8,5 latus mēnesī. Izglītojamajam minimālā ikmēneša stipendija noteikta 6 latu apmērā.
Noteikumu projekts paredz ikgadēju izglītības iestādes stipendiju fonda indeksāciju, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un 50 procentus no apdrošināšanas iemaksu algas reālā pieauguma indeksa.
Noteikumu projektā iekļautās normas sekmēs mērķtiecīgāku un racionālāku stipendiju fonda finansiālo līdzekļu izmantošanu. Jaunie noteikumi četrkārt paaugstina bakalaura, profesionālās augstākās, maģistra studiju programmās studējošo un rezidentu minimālo stipendiju apmēru.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai ar Finanšu, Tieslietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!