• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina reģistrā aktualizēt ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atmiņai par Lielajām Patiesībām

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina reģistrā aktualizēt ziņas

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars šodien, 6.jūlijā, tiksies ar Ministru prezidentu Induli Emsi, lai lūgtu valdības vadītāja atbalstu ziņu aktualizēšanai Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Iedzīvotāju reģistrā par laika posmu no 1992. līdz 1999.gadam.
Kā zināms, sagatavojot Eiropas Parlamenta vēlēšanas, CVK saskārās ar problēmu, ka Iedzīvotāju reģistrā, no kura tiek veidots vēlētāju reģistrs, informācija par daļu vēlētāju neatbilst faktiskajai. Iemesls – no 1992. līdz 1999.gadam atbildīgajām institūcijām nebija obligāts pienākums informēt Iedzīvotāju reģistru par izmaiņām iedzīvotāju datos. Tādējādi ziņas par personām, kuras minētajā laikā mirušas vai mainījušas dzīvesvietas, reģistrā aktualizētas daļēji.
PMLP informējusi CVK, ka Valsts policijas republikas adrešu biroja arhīvā par šo periodu esošo apstrādājamo datu apjoms ir apmēram 400 000 informācijas vienību. Tā kā laiks līdz vēlētāju reģistra izveidei pašvaldību vēlēšanās ir ierobežots, CVK priekšsēdētājs uzskata, ka ziņu aktualizēšana nebūs iespējama bez valdības atbalsta un atbilstoša finansējuma.
Ziņu atjaunošana Iedzīvotāju reģistrā būtu jāpabeidz līdz šā gada decembrim, kad saskaņā ar likumu ir jāizsludina pašvaldību vēlēšanas.

Pēc CVK informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!