• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kurām peldvietām labāk mest līkumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Marku rotā brīvības simboli

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kurām peldvietām labāk mest līkumu

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) neiesaka peldēties Saulkrastu centra un Inčupes peldvietās, jo tur konstatēts paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums, informē SVA pārstāve Agnete Bušta. Pārējās oficiāli reģistrētajās Baltijas jūras un Rīgas līča peldvietās peldēties ir atļauts.
Ūdens kvalitātes izmeklējumi tiek veikti 31 Latvijas peldvietā: Liepājā (Dienvidrietumu pludmalē un pludmalē pie stadiona), Ventspils rajonā (pilsētas pludmalē, Jūrkalnē un Staldzenē), Talsu rajonā (Kolkā, Rojā, Mērsragā, Upesgrīvā), Tukuma rajonā (Abragciemā, Klapkalnciemā, Ķesterciemā, Ragaciemā), Jūrmalā (Lielupē, Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Vaivaros, Jaunķemeros un Kauguros), Rīgā (Vakarbuļļos un Vecāķos) un Rīgas rajonā (Inčupē, Pabažos, Kalngalē, Saulkrastos un Zvejniekciemā).
Jau vairākus gadus peldsezonas laikā SVA veic peldvietu ūdens monitoringu. Ūdens kvalitātes pārbaudes sākas divas nedēļas pirms peldsezonas sākuma un turpinās visu sezonu. Kontroli veic reizi divās nedēļās.
Peldvietu ūdens kvalitātes rādītājus pēc laboratorisko izmeklējumu saņemšanas novērtē speciālists un sniedz atzinumu par ūdens kvalitāti – peldēties atļauts, peldēties nav ieteicams vai arī peldēties nav atļauts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!