• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar finanšu ministru un spriežot par valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2004., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.07.2004., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar finanšu ministru un spriežot par valsts budžetu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 1.jūlijā, Rīgas pilī tikās ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu un ministrijas valsts sekretāri Valentīnu Andrejevu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar budžeta grozījumiem un nākamā gada budžetu, finanšu sektora attīstību ES kontekstā, kā arī citām šīs jomas norisēm.
Pragmatiskā sarunā abas puses pārrunāja valdības prioritātes saistībā ar šā gada valsts budžeta grozījumu un 2005.gada valsts budžeta veidošanas gaitu, esot vienisprātis, ka jāsabalansē ieceres, kas saistītas ar valsts attīstību, sabiedrības labklājību un budžeta iespējām. V.Vīķe-Freiberga pateicās par ministrijas izpratni, atbalstot Stratēģiskās analīzes komisijas dibināšanu, kas dos savu ieguldījumu valsts tālākās stratēģiskās attīstības redzējumam. Prezidente aicināja pie valdības izveidoto darba grupu aktīvi meklēt praktiskus risinājumus, kā mazināt spriedzi, kas saistīta ar to ģimeņu riska grupu, kurus varētu negatīvi ietekmēt īres griestu atcelšana par dzīvojamo platību.
Ministrs informēja prezidenti par šā gada valsts fiskālo situāciju, kā arī valsts ieņēmumu pildīšanas rezultātiem, atzīmējot, ka kopumā tie pildās labi. O.Spurdziņš izklāstīja situāciju, kas saistīta ar robežu likvidēšanu ar kaimiņvalstīm pēc tam, kad Latvija kļuvusi pilntiesīga ES dalībvalsts.
Tika apspriesti jautājumi par Latvijas un ES institūciju sadarbību finanšu jomā, kā arī par ES strukturālo un kohēzijas fondu apguvi un Finanšu ministrijas kā koordinējošās institūcijas darbību šajā laukā. Abas puses pārrunāja iespējas, kā veicināt inženiertehnisko zinātņu speciālistu piesaisti Latvijas projektu izstrādei.
Ministrs informēja par Baltijas reģiona finanšu ministru kopīgo skatījumu uz reģiona izaugsmes iespējām ES kontekstā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!