• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2004., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Hāgā

Vēl šajā numurā

01.07.2004., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē

Ministru prezidents Indulis Emsis otrdien, 29.jūnijā, Briselē piedalījās ES valstu un valdību vadītāju ārkārtas sanāksmē. ES valstu un valdību vadītāji atbalstīja Īrijas ES prezidentūras izvirzīto Eiropas Komisijas prezidenta amata kandidātu un nominēja šajā amatā Portugāles premjerministru Žozē Manuelu Durau-Barrozu. ES Padomes ģenerālsekretāra un ES kopējās ārpolitikas pārstāvja amatam atkārtoti izvirzīts Havjers Solana, kurš pēc jaunā ES konstitucionālā līguma spēkā stāšanās kļūs par ES ārlietu ministru.

Indulis Emsis otrdien pauda atbalstu Portugāles premjerministra kandidatūrai Eiropas Komisijas prezidenta amatam. Žozē Manuels Durau-Barrozu nāk no mazas ES dalībvalsts, kuras prioritātes un pieredze Eiropas Savienībā ir līdzīgas Latvijas nostājai. Portugāles premjerministra uzskati par ES ekonomisko un strukturālo attīstību, nodokļu politiku un ārpolitiku sakrīt ar Latvijas interesēm šajos jautājumos.
Ministru prezidents I.Emsis atbalstīja arī Havjera Solanas atkārtotu apstiprināšanu Padomes ģenerālsekretāra un ES ārpolitikas pārstāvja, vēlāk – ES ārlietu ministra amatā.
ES līgumos noteiktā kārtība paredz, ka Eiropas Komisijas prezidenta amata kandidātu nominē ES valstu un valdību vadītāji un apstiprina Eiropas Parlaments. Eiropas Parlaments par jauno Eiropas Komisijas vadītāju balsos 22.jūlija plenārsēdē Strasbūrā. Apstiprinātais Eiropas Komisijas prezidents, konsultējoties ar ES dalībvalstīm, izvēlēsies jaunos Eiropas Komisijas komisārus. Pēc apstiprinājuma balsojuma Eiropas Parlamentā Eiropas Komisijas kolēģija darbu sāks šā gada novembrī, un tās pilnvaru laiks būs pieci gadi – no 2004. līdz 2009.gadam. Katrai ES dalībvalstij Eiropas Komisijā būs viens balsstiesīgs par noteiktu jomu atbildīgs komisārs, tādēļ jaunajā Eiropas Komisijas kolēģijā, ieskaitot prezidentu, būs 25 locekļi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!