• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO valstu vadītāju sanāksmi Stambulā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2004., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvju un Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces pārstāvju tikšanos

Vēl šajā numurā

29.06.2004., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO valstu vadītāju sanāksmi Stambulā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 28.jūnijā, Stambulā Zie-meļatlantijas padomes atklāšanas sēdē pirmā no jauno NATO dalībvalstu pārstāvjiem uzrunāja Ziemeļatlantijas aliansi. Runā prezidente uzsvēra, ka šī NATO galotņu sanāksme ir saviļņojošs notikums visām jaunajām dalībvalstīm, jo nozīmē jauna ceļa sākumu drošības zīmē.
“Sēžot jūsu vidū, savā un savas valsts iedzīvotāju vārdā ar pilnu pārliecību varu teikt, ka jūtamies droši un aizsargāti. Mums NATO nav vairs ilūzija, tā ir realitāte.” V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Latvija labi zina, ko nozīmē brīvības, valstiskuma un sava karoga zaudēšana, tāpēc tagad, kad neatkarība ir atgūta, valsts skaidri apzinās, cik būtiski ir to aizsargāt un palīdzēt arī citiem. Apliecinot Latvijas gatavību dot pienesumu NATO miera un stabilitātes garantēšanā pasaulē, prezidente atzīmēja, ka Latvija, per capita ir viena no lielākajiem ieguldītājiem NATO miera nodrošināšanas operācijās.
Nobeigumā prezidente uzsvēra, ka aliansei jātop par spēku, kas ir gatavs jebkuram drošības izaicinājumam: “Mēs labi apzināmies, kas jādara, tāpēc darīsim visu, kas nepieciešams, lai pasaulē vairotu mieru un drošību.”

Valsts prezidenta preses dienests

Vakar, 28.jūnijā, NATO valstu vadītāju sanāksmes Stambulā ietvaros aizsardzības ministrs Atis Slakteris svinīgās ceremonijās parakstīja divus starptautiskus līgumus, kas apliecina Latvijas valsts aizsardzības spēju pilnveidošanos un līdzdalību stratēģisku jautājumu risināšanā.
Nodomu protokolā par stratēģisko jūras pārvadājumu spējām Rumānijas, Slovēnijas, Igaunijas un Latvijas valstu aizsardzības ministri vienojās par ciešāku sadarbību jūras pārvadājumu jomā. Tas ir apliecinājums jauno NATO dalībvalstu ieinteresētībai dot ieguldījumu alianses spēju attīstībā, uzlabojot jūras pārvadājumu spējas ātrās reaģēšanas spēkiem. Jūras pārvadājumu spēja ir viena no Prāgas spēju iniciatīvas (Prague Capabilities Commitment – PCC) jomām, par kuras attīstības nepieciešamību tika panākta vienošanās NATO Prāgas sanāksmē 2002.gadā.
Latvijas aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Gruzijas aizsardzības ministrs Georgijs Baraminidze parakstīja starpministriju līgumu par 188 kājnieku rāciju (atbilstošu litija bateriju, to uzlādēšanas iekārtu un rāciju kodēšanas iekārtu) dāvinājumu Gruzijas bruņotajiem spēkiem. Abu valstu sadarbība sākusies jau sen, Latvijas Aizsardzības ministrija un bruņotie spēki organizēja personāla apmācību un seminārus valsts drošības un aizsardzības jautājumos.
“Tas ir simbolisks žests, pirmais nozīmīgais materiālais ieguldījums, sniedzot palīdzību un atbalstot Gruzijas bruņoto spēku attīstību,” uzsvēra aizsardzības ministrs Atis Slakteris.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!