• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO valstu vadītāju tikšanos Stambulā

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju

25.un 26.jūnijā Beļģijā, Briselē, notika Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes kārtējā sesija, kurā piedalījās arī Baltijas asamblejas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas delegāciju pārstāvji.
Sesijas laikā pārrunāti aktuāli jautājumi, tostarp Eiropas Savienības (ES) konstitucionālā līguma pieņemšana Starpvaldību konferencē 18.jūnijā un situācija Irākā.
Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes pārstāvjus uzrunāja arī Baltijas asamblejas prezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Reirs. Viņš augstu novērtēja līdzšinējo abu organizāciju sadarbību, īpaši uzsverot vērtīgo pieredzes un viedokļu apmaiņas iespēju sesiju ietvaros, kā arī Baltijas asamblejas un Beniluksa rīkotajos semināros un konferencēs. “Baltijas valstis sasniegušas savus stratēģiskos mērķus – integrāciju ES un NATO, un tagad trīs valstu starpparlamentu organizācija ir jaunu izaicinājumu priekšā. Viens no tiem – reģionālās sadarbības paplašināšana un attīstība ES kontekstā,” teica J.Reirs. Tādēļ likumsakarīgi, ka jaunajos starptautiskajos apstākļos Baltijas asamblejas darbībai vajadzētu kļūt ātrākai, efektīvākai un elastīgākai, un pašlaik notiek aktīva reformu sagatavošana.
Sesijas darba gaitā vairākkārt minēti Baltijas asamblejas rīkotie semināri par minoritāšu valodu un integrācijas jautājumiem, kā arī darba tirgus politiku un migrāciju. Tika uzsvērta izskatāmo jautājumu aktualitāte ne tikai Baltijas valstīs, bet arī starptautiskā mērogā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!