• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Amerikas Savienoto Valstu Kongresa delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumu Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības sadarbības biroja priekšniekam

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Amerikas Savienoto Valstu Kongresa delegācijas vizīti Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 26. jūnijā, Jūrmalas rezidencē tikās ar ASV Kongresa delegāciju, kurā ietilpst seši ASV kongresmeņi: Rojs Blants, Edvards Vaitfīlds, Rodžers Vikers, Anders Krenšovs, Kejs Greindžers, Bads Kreimers. Delegāciju vadīja trešais ietekmīgākais ASV Pārstāvju palātas loceklis Rojs Blants.
Uzrunājot kongresmeņus, Valsts prezidente atzīmēja, ka Latvijas straujā attīstība pēc neatkarības atgūšanas un postkomunisma ēras ir veiksmes stāsts un to ir bijis iespējams sasniegt, arī pateicoties sabiedroto atbalstam. Izaugsmes dinamikas pamatā, pēc prezidentes domām, tāpat ir eiropeiskās un kristīgās vērtības: “Latvija ir pārdzīvojusi fizisku iznīcināšanu, deportācijas un karus, bet garīgā ziņā mēs vienmēr esam izdzīvojuši, pamatojoties uz šīm dziļajām vērtībām. Tikai zinot tik ļoti spēcīgi, ko nozīmē apspiestība zem tirānijas varas, mēs protam tik augstu novērtēt brīvības cenu savā zemē un citur pasaulē.” V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka „Latvija kā maza valsts ir devusi savu pienesumu miera garantēšanā pasaulē un arī nākotnē Latvija stāvēs miera un brīvības sardzē”.
Paužot atzinību ASV Kongresam par sniegto atbalstu Latvijai ceļā uz NATO, prezidente atzīmēja, ka Latvijai arvien būs būtiskas transatlantiskās saites, un valsts, dodot savu ieguldījumu NATO darbībā, būtu gatava uzņemt Ziemeļatlantiskās alianses galotņu sanāksmi Rīgā 2006.gadā. R.Blants atzinīgi novērtēja Latvijas vēlmi būt par aktīvu alianses dalībnieci, iesaistoties NATO perspektīvas veidošanā. Kongresmenis arī pateicās Latvijai par tās miera nodrošināšanas misijas lielisko darbību Irākā.
V.Vīķe-Freiberga piebilda, ka NATO ietvars Latvijai ir būtisks arī tālākajā ekonomiskajā izaugsmē un tirdzniecības sakaros, jo “tur, kur ir drošība, uzņēmējam ir laba vide ekonomiskiem ieguldījumiem un saimnieciskiem sakariem”.
Sestdien, 26.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas locekļa Roja Blanta vadīto delegāciju.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pateicās ASV Kongresa pārstāvjiem par atbalstu, ko ASV sniegusi Latvijai tās neatkarības atgūšanas laikā. Viņa arī uzsvēra, ka ASV kongresmeņi Latvijā viesojas pēc nesen jūnijā notikušās Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju vizītes ASV, kuras laikā Saeimas priekšsēdētāja jau tikusies ar daļu no delegācijas locekļiem. “Svarīgi, lai sadarbība starp Ziemeļeiropas reģionu un ASV paplašinātos,” sacīja I.Ūdre un pauda prieku par iespēju abu valstu parlamentāriešiem tiešā sarunā apspriest aktuālus divpusējās un starptautiskās politikas jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!