• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apstiprināts Latvijas lauku attīstības plāns. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Instruments jaunu tiesību avotu apguvei

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apstiprināts Latvijas lauku attīstības plāns

23.jūnijā Eiropas Komisija apstiprinājusi Latvijas lauku attīstības plānu (LLAP). Dokuments paredz, ka no 2004. līdz 2006.gadam lauku attīstības pasākumiem tiks piešķirts finansiālais atbalsts līdz pat 272 miljoniem latu.

LLAP mērķis ir paaugstināt lauku saimniecību ienākumu līmeni, attīstīt un paaugstināt ražošanas efektivitāti lauku saim-niecībās, ievērojot vides prasības, dažādot lauku ekonomiskās aktivitātes un ienākumus, kā arī saglabāt lauku apdzīvojumu. Plāna īstenošanai noteiktas divas prioritātes. Viena prioritāte ir efektīvas, elastīgas un resursus ilgtspējīgi izmantojošas lauku ekonomikas attīstība, otra – bioloģiski daudzveidīgas lauku vides saglabāšana. Minēto prioritāšu īstenošanai plānā noteikti vairāki atbalsta pasākumi.
No Latvijas izvirzītā komisāre Eiropas Savienībā Sandra Kalniete ir gandarīta par LLAP apstiprināšanu, ziņo aģentūra LETA. “Esmu pārliecināta, ka šī programma dos būtisku ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā. Laukiem Latvijā ir īpaša nozīme kā latviskās identitātes šūpulim,” uzskata S.Kalniete. Viņasprāt, Latvijai īpašs izaicinājums ir lietderīgi un mērķtiecīgi izmantot tādus svarīgus programmas pasākumus kā agrovide, daļēji naturālo saimniecību atbalsts, kooperatīvu un ES standartu sasniegšana.
Līdz ar LLAP apstiprināšanu par mazāk labvēlīgajiem apvidiem atzīti 74,4% Latvijas teritorijas. Šis ir jautājums, kas Latvijas sabiedrībā izraisījis plašu rezonansi. Sākotnēji Zemkopības ministrija lūdza Eiropas Komisiju par papildu atbalstāmajiem mazāk labvēlīgajiem apvidiem atzīt 76,5% Latvijas zemju. Tomēr sarunās Komisija uzdeva Latvijai šo platības apjomu samazināt par 2,1%. Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma uzskata, ka samazinājums, ko Eiropas Komisija prasījusi, ir niecīgs. Mums ir izdevies panākt, ka Latvijā par mazāk labvēlīgiem apvidiem atzītas gandrīz trīs ceturtdaļas valsts teritorijas. Tas esot lielākais rādītājs desmit jauno Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, teic L. Straujuma.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!