• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas Biznesa institūta jubilejas izlaidums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2004., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 28.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2004., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas Biznesa institūta jubilejas izlaidums

Kvalitatīva, tirgus ekonomikas prasībām atbilstoša izglītība ir viens no obligātiem priekšnoteikumiem jauno ekonomikas speciālistu sekmīgai integrācijai biznesa dzīvē. Savukārt šādu speciālistu sagatavošana ir prioritārs uzdevums tautsaimniecības attīstīšanā. Nule nosvinēts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Rīgas Biznesa institūta (RBI) desmitais izlaidums.

RBS FOTO.PNG (112936 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga savā uzrunā RBI absolventiem un mācībspēkiem atzīmēja šīs augstskolas sniegtās biznesa izglītības augsto līmeni un aktualitāti

19. jūnijā 71 RBI students kļuva par šīs respektablās un starptautiski atzītās augstskolas absolventu. Jāuzsver divi ievērības cienīgi fakti. Pirmkārt, RBI ir pirmā augstskola Latvijā, kura studentiem piedāvāja apgūt Ziemeļamerikas tipa biznesa vadības (MBA – Master of Business Administration) maģistra programmu, turklāt programma pieejama jau kopš 1991. gada, kad biznesa studijas postpadomju valstīs bija vēl agrīnas attīstības stadijā. Otrkārt, speciālisti uzskata, ka visaugstākais prestižs ekonomiskās izglītības jomā ir tieši Rīgas Biznesa institūtam un Rīgas Ekonomikas augstskolai. Par to liecina, piemēram, algu apmēri – RBI absolventu vidējā alga ir 1023 lati.
RBI studiju programma veidota ciešā sadarbībā ar Bufalo universitāti Amerikas Savienotajās Valstīs un Otavas universitāti Kanādā. Tāpēc augstskolas izlaiduma ceremonijas ievadā skanēja gan “Dievs, svētī Latviju!”, gan ASV un Kanādas himnas. RBI direktors Jānis Grēviņš savā uzrunā absolventiem un mācībspēkiem uzsvēra nepieciešamību skolas attīstību turpināt, bet RTU rektors Ivars Knēts brīdi pakavējās atmiņās par skolas pirmsākumiem. Viņš atgādināja RTU vēsturisko lomu Latvijas augstskolu veidošanās procesā un atzīmēja Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju locekļa profesora Gundara Ķeniņa-Kinga nopelnus RBI izveidošanā.
RBI absolventus uzrunāja arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pēc viņas sacītā, RBI var lepoties, ka spēj nodrošināt mainīgajām biznesa pasaules prasībām atbilstošu izglītību. Aizvien vairāk uzņēmumu, arī nelieli savu darbinieku rindās vēlas redzēt speciālistus ar MBA grādu. V. Vīķe-Freiberga norādīja, ka jo īpaši bieži šādu vēlmi izsaka uzņēmēji, kuri paši guvuši šādu izglītību. Valsts prezidente arī izteica cerību, ka RBI programmas jau tuvākajā nākotnē pilnībā tiks pielīdzinātas pasaules labāko biznesa skolu programmām, un ar gandarījumu atzīmēja sekmīgu virzību uz šo mērķi – ne velti augstskolā mācās ārvalstu studenti.
RBI studenti ir gan no Turcijas, gan Baltkrievijas, gan Indijas, gan Pakistānas. Viņiem studiju satura uztveri nodrošina visu kopējā lekciju valoda – un tā, protams ir angļu valoda. Kopumā augstskolu tās desmit pastāvēšanas gados absolvējuši 455 studenti, un to vidū ir vairāki Latvijas biznesa vidē pazīstamas personības, piemēram, akciju sabiedrību “Laima” un “Staburadze” valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, uzņēmuma “Kesko Food” ģenerāldirektors Latvijā Henrijs Fogels, Baltijas valstīs lielākās informācijas tehnoloģiju grupas “MicroLink” izpilddirektors Jānis Bergs.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!