• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2004., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Induļa Emša vadītās valdības pirmajās 100 dienās paveikto

Vēl šajā numurā

18.06.2004., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns divpusējās tikšanās laikā ar Ukrainas vicepremjerministru D.Tabačņiku pārrunāja abu valstu ekonomisko sadarbību un tās turpmāko attīstību pēc Eiropas Savienības paplašināšanās. Abu valstu augstās amatpersonas atzina, ka pēc Eiropas Savienības paplašināšanās Latvijas un Ukrainas sadarbība ir vērtējama jaunu sadarbības iespēju kontekstā. Jaunās sadarbības pamatā būs līgums starp Eiropas Savienību un Ukrainu “Par partnerību un sadarbību”, kurš Latvijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij ir saistošs. Ministrs uzskata šo vienošanos par būtisku pamatu, lai veicinātu un attīstītu abu valstu iepriekšējo ekonomisko sadarbību. Šādā kontekstā abu pušu augstās amatpersonas uzskata par ļoti svarīgu noslēgt jaunu starpvalstu sadarbības līgumu ekonomiskajā, rūpnieciskajā, zinātniskajā un tehniskajā sadarbībā. Trešdien, 16.jūnijā, šo līgumu parafējušas abu valstu augstās amatpersonas. J.Lujāns un D.Tabačņiks pauda savu stingro nostāju par šā līguma parakstīšanu pēc iespējas drīzāk.
Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas pieredze, veidojot tirgus ekonomiku valstī. Ukrainas premjerministra vietnieks augstu novērtēja Latvijas ekonomiskos sasniegumus pēdējo trīspadsmit gadu laikā un pauda vēlmi pārņemt šo pieredzi, veidojot tirgus ekonomiku Ukrainā. J.Lujāns pauda Latvijas gatavību piedāvāt jebkura veida tehnisko palīdzību Ukrainas valdībai, lai paātrinātu tirgus ekonomikas nostiprināšanos šajā valstī.
No 16. līdz 18.jūnijam ekonomikas ministrs Juris Lujāns darba vizītē Ukrainā vada Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas tirdznieciskās un ekonomiskās sadarbības jautājumu sēdi. J.Lujāns ir Latvijas un Ukrainas Starpvaldību komisijas Latvijas puses priekšsēdētājs. Ukrainas puses Starpvaldību komisijas priekšsēdētājs ir Ukrainas vicepremjerministrs D.Tabačņiks. Pēc J.Lujāna iniciatīvas notiks arī divpusējā tikšanās ar Ukrainas vicepremjerministru D.Tabačņiku, Ukrainas ekonomikas ministru N.Derkaču un Ukrainas valsts tūrisma administrācijas priekšsēdētāju V.Cibuhu.
Plānots, ka Ukrainā tiks parakstīts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sadarbības līgums ar Ukrainas Uzņēmēju un rūpniecības savienību par abpusēju investīciju piesaisti un sadarbību savstarpēju biznesa kontaktu un tirdzniecības biržu rīkošanā. Komisijas sēdes laikā plānots aktivizēt arī sadarbību starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības palātu. Divu dienu sēdes darba kārtībā tiek pārrunāti arī jautājumi par sadarbību tūrismā, transportā, izglītībā un zinātnē, nozaru eksperti pārrunās patērētāju tiesību aizsardzības jautājumus.
Latvijas delegācijas sastāvā starpvaldību komisijas sēdē Latviju pārstāv Ekonomikas, Satiksmes, Veselības un Zemkopības ministrijas pārstāvji, Latvijas Nacionālās akreditācijas biroja, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadība, Latvijas Bankas padomes pārstāvis u.c.
18.jūnijā J.Lujāns atklāja LIAA rīkoto Latvijas un Ukrainas biznesa forumu. No Latvijas puses forumā piedalījās plaša uzņēmēju delegācija, kas pārstāv 42 Latvijas uzņēmumus no 15 nozarēm.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!