• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 16. jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2004., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par grozījumu Saeimas Prezidija 2004. gada 14. jūnija lēmumā "Par Saeimas 2004. gada 17. jūnija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību"

Vēl šajā numurā

17.06.2004., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2004. gada 16. jūnijā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2004.gada 16.jūnijā plkst.17.00:

1. Deputātu V.Orlova, V.Agešina, I.Ribakova, J.Urbanoviča un A.Vidavska jautājums izglītības un zinātnes ministram J.Radzevičam

(jautājumu reģistra Nr.35)

“Par vispārējās vidējās izglītības sertifikātu izsniegšanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā)
(atbildes dok. Nr.2801)

2. Deputātu J.Urbanoviča, A.Vidavska, V.Orlova, A.Bartaševiča, A.Klementjeva, I.Ribakova un V.Agešina jautājums Ministru prezidentam I.Emsim (jautājumu reģistra Nr.36)

“Par Latvijas valdības līdzdalību opozīcijas preses izdevumu
finansēšanā Baltkrievijā”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

  Saeimas priekšsēdētājas vietā

Rīgā 2004.gada 14.jūnijā Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis

 

Pielikums

Par vispārējās vidējās izglītības sertifikātu izsniegšanu

God. J.Radzeviča kungs!

Jūsu vadītās Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centrs pieņēmis lēmumu 2003./2004.mācību gadā vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegt 2004.gada 19.jūlijā.
Ja kādam no absolventiem dokuments par vispārējo vidējo izglītību būšot nepieciešams agrāk, no 12.jūlija varēšot saņemt izziņas par eksāmenu nokārtošanu.
Šāds Izglītības satura un eksaminācijas centra lēmums var radīt nepārvaramus šķēršļus jauniešiem, kuri vēlas turpināt mācības ārvalstu augstskolās un kuriem vispārējās vidējās izglītības sertifikātus (ne izziņas) jāiesniedz ne vēlāk kā līdz jūlija vidum. Piemēram, Vācijas augstskolas dokumentus pieņem tikai līdz 2004.gada 15.jūlijam.
Šajā sakarā mēs lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:
1. Vai, nosakot vispārējo izglītības sertifikātu izsniegšanas termiņu (2004.gada 19.jūlijs) valstī, ir ņemti vērā dokumentu iesniegšanas termiņi ārvalstu augstskolās?
2. Vai ir iespējama agrāka minēto sertifikātu izsniegšana absolventiem, ja savlaicīgi ir iesniegts pamatots pieprasījums?
3. Ko Izglītības un zinātnes ministrija ir izdarījusi vai plāno izdarīt, lai ievērotu vidusskolu absolventu pamatotās intereses tupināt mācības ārvalstu augstskolās?

8.Saeimas deputāti: V.Orlovs, V.Agešins,

2004.gada 9.jūnijā I.Ribakovs, J.Urbanovičs, A.Vidavskis


Par Latvijas valdības līdzdalību opozīcijas preses izdevumu finansēšanā Baltkrievijā

God. I.Emša kungs!

No presē publicētajām ziņām (portāls “Delfi”, laikraksts “Telegraf”) ir kļuvis zināms, ka Latvijas Transatlantijas līguma organizācija ir nodibinājusi sabiedrisko organizāciju “Otkritaja Belarusj” (Atvērtā Baltkrievija), kura gatavojas finansēt Baltkrievijas opozīcijas laikrakstu “Otkritaja gazeta” (Atvērtā avīze), lai veidotu opozīciju Lukašenko režīmam parlamenta vēlēšanās Baltkrievijā š.g. oktobrī.
Finansējums avīzes izdošanai līdz 2004.gada beigām jau esot atrasts un ap 10% no tā veidošot Latvijas Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas līdzekļi.
Šajā sakarā lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:
1. Kādas ir Latvijas valdības (Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas) finansiālās attiecības ar Latvijas Transatlantijas līguma organizāciju (ģenerālsekretāre D.Stuķēna) un organizāciju “Otkritaja Belarusj” (vadītājs P.Viņķelis)? Vai šīs organizācijas tiek finansētas (kaut daļēji) no Latvijas valsts budžeta? Kādas ir šo organizāciju savstarpējās juridiskās attiecības?
2. Kuras Ministru kabineta vai atsevišķu ministriju amatpersonas vai darbinieki darbojas šajās organizācijās? Ja darbojas, tad kādā statusā?
3. Vai sabiedriskā organizācija “Otkritaja Belarusj” plāno piedalīties valdošā režīma opozīcijas laikraksta izdošanā Baltkrievijā? Kādā apmērā un kādā formā?
4. Vai ir tiesa, ka minētā opozīcijas laikraksta (“Otkritaja gazeta” vai kāds cits nosaukums) finansēšanā tieši vai pastarpināti tiks izmantoti Latvijas valsts budžeta līdzekļi, kas piešķirti vai nu Ārlietu ministrijai vai Aizsardzības ministrijai, vai abām kopā, vai tiks izmantots kāds cits avots, kam piešķirti Latvijas valsts budžeta līdzekļi?
5. Ja minētie fakti pilnīgi vai daļēji atbilst īstenībai, kā Jūs tos vērtējat no Latvijas likumu un starptautisko tiesību viedokļa?

8.Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, A.Vidavskis, V.Orlovs,
2004.gada 10.jūnijā A.Bartaševičs, A.Klementjevs, I.Ribakovs, V.Agešins

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!