• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts nodevu vairākkārtīgu palielināšanu civilprocesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2004., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 10.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

11.06.2004., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts nodevu vairākkārtīgu palielināšanu civilprocesā

Tautas saskaņas partijas frakcijas paziņojums “Pret valsts nodevu vairākkārtīgu palielināšanu civilprocesā”

Saeima pēc valdības priekšlikuma konceptuāli pieņēma grozījumus Civilprocesa likumā, ar kuriem vairākkārt palielināja valsts nodevu neliela apmēra mantiskām un nemantiskām prasībām tiesā. Šādā veidā valsts grib iegūt papildu līdzekļus citu vajadzību finansēšanai un atturēt iedzīvotājus no tiesāšanās.
Jāsaka, ka valdošās labējās partijas cenšas atturēt trūcīgos iedzīvotājus, palielinot maksas un nodokļus no daudz kā – no ārstu apmeklējumiem, no mācībām augstskolās, no braukšanas automobiļos, no iepirkšanās veikalos...
Trūcīgie nespēj sakārtot savas īpašumtiesības uz zemi un mājām, jo arī notāru, Zemes dienesta un zemesgrāmatu pakalpojumi viņiem ir pārmērīgi dārgi.
Tagad būs jāatturas arī no tiesāšanās – pat tad, ja pēc likuma nemaz nevar citādi. Ierēdņa atbildes – “ja nepatīk mana rīcība, sūdziet mani tiesā” – kļūst par klaju izsmieklu, un vēl lielāku svaru iegūst atziņa, ka tiesā uzvar nevis tas, kuram taisnība, bet gan tas, kam vairāk naudas.
Labējās valdības izliekas nedzirdam, ka lielam skaitam iedzīvotāju nav pieejama juridiskā palīdzība tās dārdzības dēļ. Tagad nebūs pieejamas arī tiesas.
Tautas saskaņas partijas frakcija kategoriski iebilst pret šādu iedzīvotāju tiesību nošķiršanu pēc to maka biezuma un aicina Saeimu neturpināt lielas iedzīvotāju daļas tiesību diskrimināciju.

J. Urbanovičs,

Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšsēdētājs

2004.gada 9.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!