• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņo par uzbrukumu ar mīnmetējiem Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņo par uzbrukumu ar mīnmetējiem Irākā

Seši koalīcijas spēku Irākā karavīri, tajā skaitā arī Latvijas pārstāvis virsleitnants Olafs Baumanis, gājuši bojā uzbrukumā ar mīnmetējiem. Ar šādu informāciju vakar klajā nāca traģēdijas iemeslu izmeklētāji.

Daudznacionālās divīzijas komandieris brigādes ģenerālis Mečislavs Bjeneks un dienesta izmeklēšanas vadītājs divīzijas komandiera vietnieks brigādes ģenerālis Pjotrs Červinskis vakar ziņoja, ka koalīcijas karavīri gājuši bojā apšaudē, informē Nacionālie bruņotie spēki. Par to liecinot incidenta vietas tuvumā uzietie mīnmetēja lādiņiem raksturīgi sprādziena krāteri, kā arī fakts, ka no šo šāviņu šķembām cietis tuvumā esošais koalīcijas spēku autotransports. Izmeklētāji konstatējuši, ka uzbrukums noticis brīdī, kad daudznacionālo spēku militārpersonas sagatavoja iznīcināšanai nesprāgušos lādiņus.
Informācija no Irākas apstiprinājusi jau sākotnēji izskanējušo atmīnēšanas speciālistu viedokli, ka nelaimē, visticamāk, vainojami ar sapieru tiešo darbu nesaistīti apstākļi. Arī aizsardzības ministrs Atis Slakteris pauda, ka “koalīcijas spēku karavīri savu uzdevumu pildījuši profesionālā līmenī, Olafs Baumanis bija ļoti augstas klases sapieris. Gan Latvija, gan koalīcijas spēki zaudējuši neaizstājamu speciālistu”.

Guntars Laganovskis, “LV”
guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!