• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Monreālas universitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību sakarā ar Ronalda Reigana nāvi

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Monreālas universitāti

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 8.jūnijā, Monreālā tikās ar Monreālas universitātes rektoru Robertu Lakruā un pārrunāja Monreālas universitātes sadarbības iespējas ar Latvijas universitātēm, īpaši uzsverot sadarbību doktorantu studiju līmenī. Par sadarbības ieinteresētību liecina arī fakts, ka šā gada maijā četru Latvijas augstskolu rektori jau viesojušies Monreālas universitātē. Rektors informēja prezidenti par universitātes attīstības aktualitātēm.
Rektors pauda lepnumu, ka bijusī universitātes profesore kļuvusi par valsts vadītāju, atzīmējot, ka no Monreālas universitātes nācis viens no Kanādas valsts vadītājiem, bet Latvijas prezidents gan pirmo reizi. V.Vīķe-Freiberga trīsdesmit trīs gadus strādāja par psiholoģijas profesori šajā augstskolā.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Monreālas universitātē saņēma Eduāra Monpeti fonda medaļu. Šāds apbalvojums līdz šim piešķirts Kanādas ģenerālgubernatoriem, kā arī vairākiem politiskajiem un sabiedriskajiem līderiem.
Uzrunājot auditoriju pēc balvas saņemšanas, Valsts prezidente pieskārās Latvijas vēstures lappusēm, uzsverot, ka šogad Latvija pēc daudzu desmitu gadu okupācijas un netaisnības pagājušā gadsimtā pilntiesīgi atgriezusies Eiropas valstu un transatlantiskās alianses saimē. Atceroties nostrādāto laiku Monreālas universitātē, viņa pauda prieku, ka šobrīd pārstāv Latviju jau kā neatkarīgu valsti.
Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradušies universitātes mācību spēki, universitātes vadība, arī Kanādā dzīvojošie latvieši.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!