• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar sieviešu organizāciju sadarbības tīkla pārstāvēm, lai runātu par dzimumu līdztiesību un ģimeniskajām vērtībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2004., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu 2004.gada 9.jūnijā

Vēl šajā numurā

09.06.2004., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar sieviešu organizāciju sadarbības tīkla pārstāvēm, lai runātu par dzimumu līdztiesību un ģimeniskajām vērtībām

7.jūnijā Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Latvijas sieviešu organizāciju sadarbības tīkla pārstāvēm.
Viņas uzsvēra, ka Latvijā valstiskā līmenī jāveicina dzimumu līdztiesības principu respektēšana. I.Emsis tam piekrita: “Visi cilvēki ir vienādi, un nevienu nedrīkst diskriminēt dzimuma, vecuma, ienākumu vai kādu citu aspektu dēļ.”
Sadarbības tīkla pārstāves piebilda, ka Valsts cilvēktiesību birojā būtu jāizveido Dzimumu līdztiesības nodaļa, kas nepieciešamības gadījumā sniegtu juridiskas konsultācijas un atbalstu.
Tikšanās dalībnieces pauda viedokli, ka jautājums par sociālajiem pabalstiem ģimenēm pēc bērna piedzimšanas jārisina kompleksi, paredzot karjeras un ģimenes dzīves savienošanas iespējas. Piemēram, pēc bērna piedzimšanas kā mātēm, tā tēviem jābūt iespējai atgriezties darbā pēc saviem ieskatiem. Bērna kopšanas pabalsts jāsaņem visām ģimenēm neatkarīgi no vecāku izvēles – strādāt vai nestrādāt, jo pabalsts domāts bērna vajadzībām, uzskata tikšanās dalībnieces. Ministru prezidents norādīja: “Mums jārada vienādi apstākļi visiem bērniem, jo ikviens bērns pelnījis uzaugt drošā un stabilā vidē.”
Sievietes sacīja, ka bērna kopšanas pabalsti jāsamēro arī ar citiem Latvijas demogrāfisko situāciju veicinošiem pasākumiem. Piemēram, jāveido un jāattīsta aukļu dienests: “Latvijā jādomā par profesionālām auklēm, un šai profesijai būtu jābūt profesiju katalogā. Tādējādi aukles varētu strādāt oficiāli, maksājot nodokļus un uzkrājot pensijas,” norādīja tikšanās dalībnieces. Klātesošās sievietes apliecināja, ka savā ikdienas dzīvē sastapušās ar šo problēmu, un aicināja Ministru prezidentu to risināt valstiskā līmenī. I.Emsis atzina šā jautājuma aktualitāti, piebilstot: “Latvijas iedzīvotājiem nebūs jāpelna nauda ārzemēs. Turklāt šī iespēja būtu izdevīga personām pirmspensijas vecumā.”
Sadarbības tīkla pārstāves interesējās par iespējamo valsts atbalstu jaunajām ģimenēm mājokļu jomā. I.Emsis norādīja, ka valdība strādā, lai šis jautājums tiktu risināts.
Abas puses bija vienisprātis, ka bērnos jāveicina izpratne par ģimeniskām vērtībām: “Kopīgi strādājot, jāveicina ģimenes lomas stiprināšana sabiedrībā.” Noslēgumā Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību stiprināt spēcīgas ģimenes un ģimeniskās vērtības.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!