• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi Latvijas Centrālā depozitārija noteikumos Nr.10 "Par finanšu instrumentu dereģistrāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2004., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija Nr.01-08/456

Par grozījumiem Valsts augu aizsardzības dienesta 2003.gada 15.novembra lēmumā Nr.134

Vēl šajā numurā

09.06.2004., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Centrālais depozitārijs

Veids: noteikumi

Pieņemts: 02.06.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas Centrālais depozitārijs

Grozījumi Latvijas Centrālā depozitārija noteikumos Nr.10 “Par finanšu instrumentu dereģistrāciju”

Apstiprināts Latvijas Centrālā depozitārija padomē 2004.gada 2.jūnijā Saskaņots Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomē 2004.gada 4.jūnijā

Izdarīt Latvijas Centrālā depozitārija noteikumos Nr.10 “Par finanšu instrumentu dereģistrāciju” (publicēti “Latvijas Vēstnesī” Nr.18, 04.02.2004.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.6.3. punktu šādā redakcijā:

“2.6.3. Visas tiesības, kas izriet, bet ir atdalītas no dereģistrējamiem finanšu instrumentiem un atrodas SR uzskaitē, dereģistrējas automātiski kopā ar finanšu instrumentiem (nav vajadzīgs atsevišķs dereģistrācijas pieprasījums), izņemot to akciju dereģistrāciju, kuru īpašnieki nav pieņēmuši galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu un kuru dereģistrācija tiek veikta šo noteikumu 4. nodaŗā noteiktajā kārtībā.”

2. Papildināt ar jaunu ceturto nodaŗu šādā redakcijā:

4. Akciju dereģistrācijas kārtība galīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātā

4.1. Šīs nodaŗas noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek dereģistrētas akcijas un no tām izrietošās tiesības, kuras ir iegrāmatotas LCD SR, gadījumos, kad Likuma 81. un 82. pantā noteiktajā kārtībā ir izteikts galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums (turpmāk — galīgais piedāvājums) un akcionārs nav pieņēmis (turpmāk — bijušais akcionārs) galīgo piedāvājumu tā izteikšanas termiņā.

4.2. Sākot ar nākamo dienu pēc galīgā piedāvājuma izteikšanas termiņa beigu datuma, LCD veic noteikumu 4.1. punktā minēto akciju dereģistrāciju šajā nodaŗā noteiktajā kārtībā.

4.3. LCD dereģistrē SR uz bijušā akcionāra vārda iegrāmatotās akcijas uz galīgo piedāvājumu izteikušās personas finanšu instrumentu kontu tikai pēc tam, kad galīgo piedāvājumu izteikusī persona LCD naudas kontā Latvijas Bankā ir ieskaitījusi naudas summu (latos), kuru aprēķina uz bijušā akcionāra vārda, SR iegrāmatoto akciju skaitu pareizinot ar galīgā piedāvājuma prospektā noteikto akcijas atpirkšanas cenu.

4.4. Dividendes, kuras ir aprēķinātas un kuras emitents ir izmaksājis par noteikumu 4.1. punktā minētajām akcijām līdz galīgā piedāvājuma izteikšanai un uz kurām bijušajam akcionāram ir prasījuma tiesības, netiek dereģistrētas kopā ar akcijām, bet tiek ieskaitītas noteikumu 4.3. punktā minētajā naudas kontā Latvijas Bankā.

4.5. Bijušais akcionārs viņam pienākošos naudas līdzekŗus (atlīdzību par atpirktajām akcijām un neizņemtās dividendes, ja tādas ir) var saņemt, iesniedzot naudas izmaksas pieprasījumu LCD dalībniekam. Pieprasījumā ir jānorāda:

4.5.1. bijušā akcionāra rekvizīti (fiziskai personai — vārds, uzvārds un personas kods vai cits identifikācijas numurs, juridiskai personai — nosaukums, reģistrācijas numurs);

4.5.2. akciju emitenta nosaukums un akciju skaits, ja bijušais akcionārs var sniegt precīzu informāciju par akciju skaitu.

4.6. LCD dalībnieks nekavējoties, bet ne vēlāk kā nākamajā darba dienā, pēc naudas izmaksas pieprasījuma saņemšanas nosūta LCD paziņojumu par naudas izmaksas pieprasījumu, kurā papildus 4.5.1. un 4.5.2. punktā minētajai informācijai norāda arī akciju ISIN kodu.

4.7. LCD pārbauda, vai paziņojumā norādītā informācija atbilst LCD rīcībā esošajai informācijai, t.i., vai paziņojumā norādītā persona nākamajā dienā pēc galīgā piedāvājuma termiņa beigu datuma bija reģistrēta SR un uz tās vārda bija iegrāmatotas akcijas. Atbilstoši pārbaudes rezultātam LCD otrajā darba dienā pēc paziņojuma saņemšanas:

4.7.1. nosūta LCD dalībniekam apstiprinājumu par naudas izmaksas iespējamību, ja paziņojumā sniegtā informācija atbilst LCD rīcībā esošajai;

4.7.2. nosūta LCD dalībniekam atteikumu veikt naudas izmaksu, ja paziņojumā sniegtā informācija neatbilst LCD rīcībā esošajai.

4.8. Ja LCD dalībnieks saņem no LCD atteikumu veikt naudas izmaksu, LCD dalībnieks veic operācijas kŗūdu labošanai. LCD dalībnieks pārbauda un salīdzina LCD nosūtītajā paziņojumā sniegtos datus ar bijušā akcionāra pieprasījumā sniegtajiem datiem un, ja pārbaudot konstatēts, ka:

4.8.1. kŗūda radusies pie LCD dalībnieka, veidojot paziņojuma failu, tad LCD dalībnieks atteikuma saņemšanas dienā kŗūdu izlabo un atkārtoti nodod LCD paziņojumu par naudas izmaksas pieprasījumu;

4.8.2. kŗūda radusies bijušā akcionāra sniegtās informācijas rezultātā, tad LCD dalībnieks pēc atteikuma par naudas izmaksu saņemšanas paziņo par to bijušajam akcionāram, kurš iesniedzis naudas izmaksas pieprasījumu. Šajā gadījumā naudas izmaksas pieprasījums tiek atzīts par nederīgu, un bijušajam akcionāram ir jāaizpilda un jāiesniedz LCD dalībniekam jauns naudas izmaksas pieprasījums.

4.9. LCD katras nedēŗas pirmajā darba dienā pārskaita LCD dalībniekam naudas summu (atlīdzību par atpirktajām akcijām un neizņemtās dividendes, ja tādas ir) par iepriekšējā nedēŗā saņemtajiem un apstiprinātajiem paziņojumiem. LCD dalībnieks no LCD saņemto naudas summu vienas darba dienas laikā ieskaita bijušā akcionāra norādītajā naudas kontā.”

3. Uzskatīt līdzšinējo ceturto nodaŗu par piekto nodaŗu, attiecīgi mainot piektās nodaŗas numerāciju.

4. Izteikt 5.1. punktu šādā redakcijā:

“5.1. Noteikumi un to grozījumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, ja LCD padome nav noteikusi vēlāku spēkā stāšanās termiņu.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!