• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Venera nāk!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2004., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstules trāpījušas mērķī

Vēl šajā numurā

08.06.2004., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Venera nāk!

Ja interesenti šodien palaidīs garām iespēju vērot Veneras pāriešanu pāri Saules diskam vai arī laikapstākļi tam būs nelabvēlīgi, nākamreiz šāda iespēja būs pēc astoņiem gadiem, bet vēl pēc tam – tikai divdesmit otrajā gadsimtā.
Ārkārtīgi retais astronomiskais notikums izraisījis lielu interesi. Un kā nu ne – pēdējo reizi Veneras pāriešana pār Sau-les disku fiksēta deviņpadsmitā gadsimta otrajā pusē. Parādību šodien priekšpusdienā varēs vērot lielākajā daļā Eiropas un Āfrikas, kad Venera kā intensīvs melns punkts būs redzams uz Saules. Pa dienu to varēs novērot arī Tuvajos Austrumos, Krievijā un Indijā, bet vēlāk Tālajos Austrumos.
Arī Latvijā, tiesa, ja laiks būs saulains un skaidrs, no pulksten 8.19 būs iespēja savām acīm ieraudzīt šo parādību visā krāšņumā. Latvijas Astronomijas biedrība no astoņiem līdz pustrijiem dienā rīko publiskus novērojumus Rīgā, Esplanādē, netālu no Raiņa pieminekļa.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!