• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Telpa, kurā elpot un būt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2004., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 3. jūnijā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

04.06.2004., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Telpa, kurā elpot un būt

RIGA2004.PNG (37454 bytes)“Man ir ļoti liels prieks sajust, ka Rīgā “sabiezē” māksla,” izteicās Tēlniecības kvadriennāles Rīga 2004 “Eiropas telpa” sabiedrisko attiecību koordinatore Ilze Štāla. Un patiešām Rīga, galvenokārt gan tās centrs, no 4.jūnija līdz 25.jūlijam kļuvusi par atklātu, visiem pieejamu starptautiskas mākslas telpu. To radījuši 50 mākslinieki no 25 Eiropas valstīm.

Latviju pārstāv Gints Gabrāns, Gļebs Panteļējevs un Solveiga Vasiļjeva. Tēlniecības kvadriennāli Rīga 2004, kas ir lielākais šā gada mākslas projekts Austrumeiropā, rīko Mākslas menedžmenta un informācijas centrs.
Pilsētvidē – parkos, skvēros, tirgos, pie lielveikaliem un citur – izvietoti 13 mūsdienu tēlniecības darbi, un katra dalībvalsts sevi pārstāv arī ar vienu 1950.gadā tapušu tēlniecības darba fotoreprodukciju. “Nav noslēpums, ka diezgan neliela sabiedrības daļa apmeklē izstādes. Iespējams, daudzi cilvēki labprāt uz tām arī ietu, ja kāds speciāli aicinātu. Tāpēc ir pozitīvi, ka māksla iet pie cilvēkiem pilsētvidē.
Kvadriennāles kuratoriem Aigaram Bikšem un Kristapam Gulbim tieši tāds arī bija viens no mērķiem – lai šis mākslas notikums ir maksimāli demokrātisks, nevis ļoti šauram cilvēku lokam paredzēts,” komentēja Ilze Štāla.
Tēlniecības kvadriennāles Rīga 2004 norises vieta ir arī Valsts Mākslas muzeja izstāžu zāle “Arsenāls”, kur aplūkojami 22 darbi, un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs, kur savukārt redzami 12 darbi.
Jau šovakar pulksten 23 būs zināms Tēlniecības kvadriennāles Rīga 2004 “Eiropas telpa” Grand prix ieguvējs. Pievērsiet uzmanību, ka Latvijas Mākslinieku savienības galerijā līdz 26.jūnijam ir iepriekšējās kvadriennāles (Rīga 2000) laureāta Niši Masaki (Japāna) personālizstāde.
Interesanta ar priekšstatu izpēti par Eiropu un Telpu solās būt konference “Kolonizētā telpa”, kas notiks Rīgas Ekonomikas augstskolā 5. un 6.jūnijā no pulksten 9.30 līdz 19.30. Tajā būs iespēja diskutēt ar māksliniekiem, kuratoriem, kritiķiem. Bet 8.jūlijā pulksten 19 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā sāks skanēt “Telpas balss” – Rīgas kamermūziķu stīgu kvarteta koncerts.
Tēlniecības kvadriennāle ir tradīcija, kas aizsākās Rīgā 1972.gadā kā kopīga Baltijas valstu izstāde. Ievērojot četru gadu ciklu, tēlniecības darbu skates Rīgā regulāri turpinājās visus padomju gadus. Starptautiski plašākas aprises tās ieguva, sākot ar 1992.gadu. Šogad kvadriennāles aptvertās telpas diapazons salīdzinoši ir visplašākais.

Ieva Jaunupe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!