• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2004., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kamēr iešūpojamies, kaimiņi jau lec

Vēl šajā numurā

03.06.2004., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Somi “Hufvudstadsbladet”: “Daudzu somu uzņēmumu stratēģija Baltijas valstīs beidzas Igaunijā. Pavisam maz nokļūst līdz Lietuvai, kur ekonomiskais pieaugums ir visstraujākais – pērn veseli 8,9%. Tas ir vairāk nekā jebkurā citā jaunajā ES dalībvalstī. Tomēr Lietuva ir viena no visnabadzīgākajām ES valstīm.”

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Ņujorkas žurnālists Roberts Goldmans, pieminot incidentu ar Sandras Kalnietes uzstāšanos Leipcigā, uzskata, ka ebreju organizācijas līdera Korna reakcija uz Kalnietes runu, kurā tā runāja par savas tautas ciešanām, ir saprotama, taču tā neatrisina problēmu. Visi, kas tikuši vai tiek vajāti vai noslepkavoti savas rases, reliģiskās, etniskās vai sociālās šķiras piederības dēļ, ir upuri. Atmiņas par Osvencimu tikai nostiprināsies, ja ebreji ieaudzinās sevī izpratni un līdzjūtību pret citiem, kuriem uz to ir pilnīgas tiesības.”

Franču “Le Figaro”: “Jauno ES konstitūciju papildina piedāvājumi, kas nāk no Spānijas un Polijas. Abu valstu nostāja liecina par to, ka gan Varšava, gan Madride ir atteikušās no domas bloķēt dubulto vairākuma balsošanas sistēmu, taču abas valstis nepiekrīt arī pašreizējai konstitūcijai, kādu to piedāvā Žiskāra d’Estēna vadītais Konvents.”

Krievijas “Krestjanskaja Rossija”: “Pēdējos gados Krievija arvien mērķtiecīgāk ir tikusi ierobežota savu interešu īstenošanā postpadomju telpā. Te pie vainas ir gan ASV, gan ES, gan pašu postpadomju valstu intereses. Drīz Krievija var pavisam “pazaudēt” Ukrainu un Gruziju. Ar Ukrainu patiesībā nekas nav skaidrs – brīžiem šķiet, ka tā pati nezina, uz kuru pusi doties.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Pretstatā premjera Belkas aicinājumam dot Ukrainai konkrētu cerību par iestāšanos ES raksta autors uzskata, ka Ukrainas uzņemšana būtu bīstama kā ES, tā arī Polijai.”

Amerikāņu “Washington Post” publicējis Pakistānas prezidenta Mušarafa rakstu, kurā tas izklāsta savu skatījumu uz islāma valstu politiku un tālāko attīstību. Mušarafs piedāvā savu stratēģiju, ko nosauc par “apgaismoto mērenību”. Cilvēkiem islāma pasaulē vairāk jātiecas pēc individuāliem panākumiem un sociālekonomiskās emancipācijas.

Čehu “The Prague Post” autors pieskaras jautājumiem, kas attiecas uz paplašinātās Eiropas Savienības ekonomisko izaugsmi, jauno dalībvalstu iespējām panākt vecās dalībvalstis un sasniegt to labklājības līmeni, eiro ieviešanas aspektiem. Pašlaik jaunās dalībvalstis ir izdevīgā situācijā – tajās ir zemāki nodokļi – un, ja šīs valstis spēs izturēt veco dalībvalstu spiedienu un saglabās savu pozīciju nodokļu jautājumos, ilgtermiņā tās būs ieguvējas. Striktā fiskālā un monetārā politika Vācijā, Francijā un Itālijā ir paralizējusi šo valstu ekonomiku. Ja ES valstis vēlas attīstīties kopā, atsevišķas vecās dalībvalstis būs spiestas pārstrukturēt savu makroekonomisko politiku.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!