• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzstājoties Latīņamerikas, Karību jūras valstu un ES valstu vadītāju sammitā 28.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2004., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.06.2004., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzstājoties Latīņamerikas, Karību jūras valstu un ES valstu vadītāju sammitā 28.maijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Gvadalaharā, Meksikā, uzrunājot Latīņamerikas, Karību un Eiropas Savienības (ES) valstu vadītājus, uzsvēra, ka jaunās ES valstis, tajā skaitā Latvija, lūkojas nākotnē ar apņēmību dot savu ieguldījumu augošajai transatlantiskajai partnerībai starp ES, Latīņamerikas un Karību valstīm. Viņa uzsvēra, ka šajā partnerībā jātiecas uz tādu vērtību īstenošanu kā cilvēktiesības politiskajā, ekonomiskajā un sociālajā līmenī. “Sociālā kohēzija vieno sabiedrību un nosaka, vai tā ir stabila un labi integrēta. Valdību loma ir darīt visu, lai mazinātu nabadzību, kādas sabiedrības grupas izslēgšanu un tieslietu sistēmas vājumu,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.
Runājot par ES pieredzi, Valsts prezidente atzīmēja, ka straujā ekonomiskā izaugsme vēl nav garantējusi labklājību un šeit ir svarīga arī pozitīva sociālās jomas attīstības pieredze. Šobrīd bagātākie ES reģioni ir desmit reižu turīgāki nekā nabadzīgākie, un ir jāpārņem pozitīvā attīstības pieredze, lai mazinātu šo plaisu.
Valsts prezidente sammita laikā tikās ar Meksikas prezidentu Visenti Foksu-Kesadu, Čīles prezidentu Rikardo Lagosu Eskobaru, Kostarikas prezidentu Abelu Pačeko de la Esprielju un Venecuēlas prezidentu. Sarunās pausta ieinteresētība veidot ciešākas attiecības ar Latviju, uzsverot, ka jaunais valsts dalības ES konteksts paver daudz plašākas sadarbības iespējas. Meksikas un Kostarikas prezidenti pauda ieinteresētību drīzumā panākt konkrētus sadarbības projektus ar Latviju.
Galotņu sanāksmes laikā Valsts prezidente tikās arī ar Somijas prezidenti Tarju Halonenu un Zviedrijas ārlietu ministri Lailu Freivaldi.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!