• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2004., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrais pasaules karš. Joprojām vēsturnieku viedokļu krustugunīs

Vēl šajā numurā

26.05.2004., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Briselē tagad viens no svarīgākajiem jautājumiem ir par nākamo Eiropas Komisijas prezidentu. Būtisks jautājums ir ne tikai par to, kurš būs prezidents, bet arī kādam viņam jābūt. Jāizvēlas spēcīgs Komisijas prezidents. Dažām valstīm var būt jāpiekāpjas, tomēr tas nedrīkst būt šķērslis spēcīga prezidenta izvēlei. Kaut kāda skaidrība par nākamo Komisijas prezidentu būs pēc 17.jūnija, kad notiks ES valstu sammits”.

Krievijas “Gudok”: “Pēc Baltijas valstu iestāšanās ES šajās valstīs, it sevišķi Latvijā un Igaunijā, padomju okupācijas tēma iegūst jaunu skanējumu. Īpaši izceļas Igaunija, paziņojot, ka no Krievijas pieprasīs kompensāciju par padomju okupācijas nodarīto postu.”

Zviedru “Dagens Nyheter”: “Kur atrodas Eiropas robeža? Šis jautājums ir aktuāls kopš brīža, kad Eiropas Savienība no 6 dalībvalstīm ir pieaugusi līdz 25, un vēl ir valstis, kas grib tajā iestāties. Paliek atklāts arī jautājums – kuras valstis ir “eiropeiskas”?”

Krievijas žurnāls “Ekspert” piedāvā plašu analīzi par aktuālajiem ES iekšpolitiskajiem jautājumiem – ES konstitūcijas pieņemšana, spēku samērs ES pēc paplašināšanās, Francijas un Vācijas tuvināšanās un vēlme uzņemties ES politisko vadību.

Franču “Le Temps”: “Pirmā Krievijas tikšanās ar ES pēc tās paplašināšanās notika piektdien 21.maijā, tātad ir tikai trīs nedēļas pēc tam, kad ES pievienojās septiņas bijušās Padomju Savienības satelītvalstis, līdz ar to paplašinot ES robežas līdz Krievijas teritorijai. Vladimira Putina padomnieks Sergejs Jastržembskis skaidro Krievijas nostāju attiecībās ar ES pēc 10 jauno dalībvalstu pievienošanās Savienībai.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Kazahstānas prezidenti galotņu sanāksmē Jaltā spēra kārtējo soli “četrinieka” saimnieciskajā integrācijā. Tai pašā laikā sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka šo valstu iedzīvotāji nevēlas pastiprināt kopdarbību ar kaimiņiem.”

ASV “Washington Times”: “24.maijā ASV prezidents Džordžs Bušs uzstājās ar runu, kurā izklāstīja savu viedokli par Irākas pēckara attīstību. Bušs joprojām uzskata, ka viņa administrācijas Irākas politika ir pareiza.”

Krievijas “Vesti” rakstā aplūkoti jautājumi, kas skar 24.maijā notikušo Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas sammitu Jaltā, kur spriests par vienotās ekonomiskās telpas izveidi. Visas četras valstis izteikušas apņēmību paātrināt virzību uz šādas telpas izveidi.

ASV “Washington Post” rakstā tiek izvērtēta Džordža Buša līdzšinējā Irākas politika un piedāvāti risinājumi tās veiksmīgākai īstenošanai. Gan pati ASV, gan Irāka, gan pārējā pasaule vienīgi iegūtu, ja Bušs atklāti atzītu savas kļūdas. Bušam arī jādomā, kā harmonizēt attiecības ar ilggadīgajiem ASV sabiedrotajiem.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!