• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skolas izglītības reformai gatavas, reformas pretinieki nerimstas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2004., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 25. maijā

Vēl šajā numurā

25.05.2004., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skolas izglītības reformai gatavas, reformas pretinieki nerimstas

Vakar notika septītā konsultatīvā, rīcību koordinējošā apspriede par situāciju Rīgā sakarā ar izglītības reformas īstenošanu. Uz tikšanos bija uzaicināti Saeimas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts cilvēktiesību biroja, Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas, tiesībsargājošo un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.
Izglītības valsts inspekcijas (IVI) pārstāvji iepazīstināja ar pārskatu par Rīgas pilsētas skolu gatavību no 1.septembra sākt vidējās izglītības programmu īstenošanu mazākumtautību skolās atbilstoši Izglītības likuma prasībām. IVI veiktā analīze liecina, ka pašlaik nav ne pedagoģisko, ne finansiālo argumentu, lai no 1.septembra mazākumtautību izglītības iestādes nevarētu sākt pāreju uz mācībām valsts valodā. To apliecinājuši Rīgas mazākumtautību izglītības iestāžu direktori, sniedzot pašnovērtējumu par gatavību sākt pāreju uz mācībām valsts valodā 10.klasē ar šā gada 1.septembri. 2003./2004.mācību gadā mazākumtautību vidējās izglītības programmas īsteno 60 Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādes. Pēc IVI vadītāja Zigfrīda Grinpauka teiktā, tikai vienas Rīgas izglītības iestādes direktors atzinis, ka viņa vadītās skolas izglītības programma vēl neatbilst Izglītības likumā noteiktajai prasībai, saskaņā ar kuru ne mazāk kā 60 procenti mācību priekšmetu jāpasniedz valsts valodā.
Runāts arī par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un nepieciešamajiem pasākumiem spriedzes mazināšanai sabiedrībā. Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis, pēc LETA informācijas, norādījis, ka Valsts policijas un Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji līdz šim veiksmīgi tikuši galā ar izglītības reformas pretinieku mēģinājumiem saasināt situāciju, kā tas notika Liepājā, kur tika izmantota barkašoviešu palīdzība. Pēc policista vārdiem, tiesībsargājošās struktūras turpinās uzmanīgi kontrolēt situāciju ap protesta akcijām.
Atgādinām, ka izglītības reformas pretinieki sola protesta akcijas turpināt. Viena no tām paredzēta 1.jūnijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!