• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2004. gada 14. maija lēmums Nr. 105 "Par grozījumiem "Banku un brokeru sabiedrību riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2004., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.106

Par "Banku un ieguldījumu brokeru sabiedrību kapitāla pietiekamības aprēķināšanas noteikumu" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

25.05.2004., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 105

Pieņemts: 14.05.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 105

Rīgā 2004. gada 14. maijā (prot. Nr. 18, 5. p.)

Par grozījumiem “Banku un brokeru sabiedrību riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumos”

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6. panta 1. un 2. punktu, 7. panta 1. un 3. punktu un 17. panta 2. punktu,

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

Veikt šādus grozījumus ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 16.05.2003. lēmumu Nr. 102 (prot.Nr. 21, 3. p.) apstiprinātajos “Banku un brokeru sabiedrību riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumos”:

1. Aizstāt visā noteikumu tekstā un pielikumos vārdus “brokeru sabiedrība” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “ieguldījumu brokeru sabiedrība” (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā: ““Banku un ieguldījumu brokeru sabiedrību riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumi” (tālāk tekstā — noteikumi) ir sagatavoti, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.panta 1. un 2. punktu, Kredītiestāžu likumu un Finanšu instrumentu tirgus likumu, un ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētajām bankām un ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām Finanšu un kapitāla tirgus komisija (tālāk tekstā — Komisija) ir izsniegusi licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai, izņemot ieguldījumu brokeru sabiedrības, kuras saņēmušas licenci tikai ieguldītāju rīkojumu par darījumiem ar finanšu instrumentiem pieņemšanai un nodošanai izpildei.”

3. Izteikt 2.1. punktu šādā redakcijā: “Terminu lietojums noteikumos atbilst “Banku un ieguldījumu brokeru sabiedrību kapitāla pietiekamības aprēķināšanas noteikumu” terminu lietojumam.”

4. Izslēgt 3.6.4. punktu, attiecīgi mainot pārējo 3.6. punkta apakšpunktu numerāciju.

5. Izteikt 3.6.6. punktu šādā redakcijā: “50 procentiem no darījumu vērtības, kuri minēti “Banku un ieguldījumu brokeru sabiedrību kapitāla pietiekamības aprēķināšanas noteikumu” 4.11.3.punktā;”.

6. Papildināt noteikumus ar jaunu 3.6.7. punktu šādā redakcijā: “80procentiem no to “Banku un ieguldījumu brokeru sabiedrību kapitāla pietiekamības aprēķināšanas noteikumu” 4.4.2.4., 4.4.2.5. un 4.11.2.5. punktā minēto darījumu vērtības, kuri veikti ar dalībvalstu reģionālajām vai vietējām valdībām vai nodrošināti ar dalībvalstu reģionālo vai vietējo valdību galvojumiem (garantijām) vai vērtspapīriem.”

7. Izteikt 4.3. punktu šādā redakcijā: “Riska darījumu pārskatos skaitļus uzrāda veselos tūkstošos latu vai procentos ar diviem cipariem aiz komata.”

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J.Brazovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!