• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2004., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas tikšanos ar Somijas parlamenta Ārlietu komisijas delegāciju

Vēl šajā numurā

21.05.2004., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēdi

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas 19.maija sēdē izskatīti un atbalstīti izskatīšanai Saeimā kārtējie likumprojekti:
Pirmajam lasījumam likumprojekts “Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas pret transnacionālo organizēto noziedzību Protokolu par šaujamieroču, to detaļu, sastāvdaļu un munīcijas nelegālas izgatavošanas un aprites apkarošanu” paredz mūsu valsts pievienošanos Protokolam, jo tas minēts to starptautisko līgumu, konvenciju un protokolu sarakstā, kuriem jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm jāpievienojas saskaņā ar Pievienošanās aktu. Protokola mērķis ir veicināt sadarbību starp tā dalībvalstīm, lai novērstu, apkarotu un izskaustu šaujamieroču, to detaļu, sastāvdaļu un munīcijas nelegālu izgatavošanu un apriti. Šā Protokola pieņemšana ir būtiska Latvijai, lai paustu savu gatavību sadarboties ar citām valstīm organizētās noziedzības novēršanā, tai skaitā tādu noziedzīgu nodarījumu novēršanā, kas saistīti ar šaujamieroču, to detaļu, sastāvdaļu un munīcijas nelegālu izgatavošanu un apriti.
Pirmajam lasījumam likumprojekts “Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu līgumu par to bruņoto spēku statusu” paredz pieņemt un apstiprināt 1951.gada 19.jūnijā parakstīto Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu līgumu par to bruņoto spēku statusu (NATO SOFA). NATO SOFA nosaka galvenos pamatprincipus NATO dalībvalstu bruņoto spēku personāla statusam citas NATO dalībvalsts teritorijā. Precīzi atrunāti katras dalībvalsts pienākumi cienīt valsts, kurā atrodas (uzņemošās valsts), likumus, kā arī noteikti zināmi atvieglojumi attiecībā uz nodokļiem un nodevām, risināta prasību izskatīšanas kārtība, kā arī jurisdikcijas noteikšanas principi.
Pirmajam lasījumam likumprojekts “Par Protokolu par starptautisko militāro štābu statusu, kas izveidoti saskaņā ar Ziemeļatlantijas līgumu” paredz pieņemt un apstiprināt 1952.gada 28.augustā parakstīto Protokolu par Starptautisko militāro štābu statusu, kas izveidoti saskaņā ar Ziemeļatlantijas līgumu. Likumprojektā minētais Protokols attiecas uz NATO spēku štābiem ikvienas dalībvalsts teritorijā, nosakot šādu štābu militārā un civilā personāla statusu, atvieglojumus nodokļu un nodevu jomā, dalībvalstu savstarpējos pienākumus dažāda rakstura prasību izskatīšanā un zaudējumu atlīdzināšanā, kā arī nosaka šādu štābu virspavēlniecības juridiskas personas statusu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!