• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2004. gada 13. maija lēmums Nr. 34 "Par grozījumu instrukcijā "Par balsošanas organizēšanu vēlētājiem, kuri atrodas stacionārā ārstniecības iestādē, un aizdomās turētajām, apsūdzētajām vai tiesājamām personām, pret kurām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2004., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.35

Par grozījumiem instrukcijā "Par vēlēšanu iecirkņa komisijas darbību Eiropas Parlamenta vēlēšanās"

Vēl šajā numurā

18.05.2004., Nr. 77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 34

Pieņemts: 13.05.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.34

Rīgā 2004. gada 13. maijā

Par grozījumu instrukcijā “Par balsošanas organizēšanu vēlētājiem, kuri atrodas stacionārā ārstniecības iestādē, un aizdomās turētajām, apsūdzētajām vai tiesājamām personām, pret kurām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums”

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Izdarīt Centrālās vēlēšanu komisijas 2004. gada 20. aprīļa sēdē ar lēmumu nr.27 apstiprinātajā instrukcijā “Par balsošanas organizēšanu vēlētājiem, kuri atrodas stacionārā ārstniecības iestādē, un aizdomās turētajām, apsūdzētajām vai tiesājamām personām, pret kurām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums” šādu grozījumu:

izteikt III. nodaļu šādā redakcijā:

III. Kārtība, kādā tiek apkopota informācija par balsošanu iestādē

24. Pēc tam, kad iecirkņa komisija balsošanai iestādē saņem no visām iestādēm, kurās tika organizēta balsošana, visas reģistrācijas aploksnes ar vēlēšanu dokumentiem, tā apkopo ziņas un sagatavo pieprasījumu par personām, kuras balsoja iestādē. Pieprasījumā norādāms:

1) vārds (vārdi);

2) uzvārds;

3) personas kods;

4) reģistrācijas aploksnes numurs.

Iecirkņa komisija balsošanai iestādē nodod apkopotās ziņas par visiem vēlētājiem, kuri nobalsoja iestādē, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisijai, kuras teritorijā atrodas attiecīgā iecirkņa komisija balsošanai iestādē.

25. Saņemot no tās teritorijā esošajām vēlēšanu iecirkņu komisijām ziņas par visiem vēlētājiem, kuri nobalsojuši iestādē, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija tās apkopo vēlētāju sarakstā informācijas pieprasīšanai, attiecīgajās tabulas ailēs norādot arī vēlēšanu iecirkņa (informācijas pieprasītāja) numuru, kā arī attiecīgās republikas pilsētas vai rajona nosaukumu (par vēlēšanu komisiju — informācijas pieprasītāju).

26. Pamatojoties uz vēlētāju reģistra datiem, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija konstatē, vai vēlētāju sarakstā informācijas pieprasīšanai norādītā persona ir vēlētājs, t.i., vai ziņas par viņu ir iekļautas vēlētāju reģistrā.

27. Republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija papildina vēlētāju sarakstu informācijas pieprasīšanai un norāda:

1) rajonu vai republikas pilsētu;

2) vēlēšanu iecirkņa numuru, kurā attiecīgais vēlētājs ir reģistrēts;

3) vēlētāja kārtas numuru iecirknī, kurā viņš ir reģistrēts.

28. Ja ziņas par vēlētāju nav atrodamas vēlētāju reģistrā, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija papildina vēlētāju sarakstu informācijas pieprasīšanai un ieraksta atzīmi “nav” visās sadaļās.

Ja vēlētāju reģistrā ir atzīme par to, ka vēlētājs ir pieteicies balsošanai pa pastu, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija informē vēlēšanu iecirkņa komisiju balsošanai pa pastu, ka attiecīgais vēlētājs ir nobalsojis iestādē.

29. Republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija nosūta vēlētāju sarakstu informācijas pieprasīšanai Centrālajai vēlēšanu komisijai.

30. Centrālā vēlēšanu komisija sagatavo informācijas pieprasījumu par katru rajonu un republikas pilsētu un nosūta to katrai vēlētāju sarakstā informācijas pieprasīšanai norādītajai republikas pilsētas un rajona vēlēšanu komisijai par vēlētāju, kurš ir reģistrēts tās teritorijā esošajā vēlēšanu iecirknī.

31. Republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija, saņemot no Centrālās vēlēšanu komisijas informācijas pieprasījumu par tiem vēlētājiem, kuri ir nobalsojuši citas vēlēšanu komisijas teritorijā esošajās iestādēs:

1) sadala saņemto informācijas pieprasījumu atbilstoši tās teritorijā esošajiem vēlēšanu iecirkņiem;

2) pieprasa ziņas no tās teritorijā esošajiem vēlēšanu iecirkņiem par tiem vēlētājiem, kuri ir nobalsojuši iestādē;

3) informē pārējos tās teritorijā esošos vēlēšanu iecirkņus (par kuriem nav informācijas pieprasījumu), ka to vēlētāju sarakstos esošie vēlētāji nav balsojuši iestādēs.

32. Saņemot informācijas pieprasījumu, attiecīgā iecirkņa komisija salīdzina ziņas ar tās iecirkņa vēlētāju sarakstiem un pārbauda, vai attiecīgais vēlētājs ir vai nav nobalsojis šajā vēlēšanu iecirknī.

Ja vēlētājs nav nobalsojis šajā vēlēšanu iecirknī, iecirkņa komisija informācijas pieprasījumā izdara atzīmi “nav” un vēlētāju sarakstā attiecīgajā paraksta ailē izdara atzīmi “nobalsojis iestādē”.

Ja vēlētājs ir nobalsojis šajā vēlēšanu iecirknī, iecirkņa komisija informācijas pieprasījumā izdara atzīmi “ir”.

Par pārbaudes rezultātiem iecirkņa komisija nekavējoties informē attiecīgo republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisiju, no kuras tika saņemts informācijas pieprasījums, kā arī vēlēšanu gaitas protokolā ieraksta, cik no informācijas pieprasījumā minētajiem vēlētājiem ir un cik nav nobalsojuši attiecīgajā vēlēšanu iecirknī.

33. Saņemot atbildes no visiem tās teritorijā esošajiem iecirkņiem, republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija papildina informācijas pieprasījumu, attiecīgajā tabulas sadaļā par katru vēlētāju izdarot atzīmi “ir”, ja vēlētājs ir nobalsojis iecirknī, kurā viņš ir reģistrēts, un atzīmi “nav”, ja vēlētājs nav nobalsojis iecirknī, kurā viņš ir reģistrēts, un nosūta atbildi Centrālajai vēlēšanu komisijai.

34. Saņemot atbildes uz visiem nosūtītajiem informācijas pieprasījumiem, Centrālā vēlēšanu komisija tās nosūta attiecīgajām republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijām.

Republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisija no Centrālās vēlēšanu komisijas saņemtās ziņas sašķiro atbilstoši tās teritorijā esošajam iecirkņiem balsošanai iestādē un nosūta tiem.

35. Ziņas, kuras šajā nodaļā noteiktajā kārtībā sniedz un saņem republikas pilsētas, rajona vēlēšanu komisija un vēlēšanu iecirkņa komisija, neatkarīgi no to sniegšanas (saņemšanas) veida uzkrājamas atsevišķā lietā. Uz katra dokumenta (oriģināla, izdrukas vai kopijas) norādāms ziņu sniegšanas (saņemšanas) datums un laiks, to paraksta attiecīgās republikas pilsētas, rajona vai vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs vai sekretārs.”

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!