• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rosina izveidot muitas konsultatīvo padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 13. maijā, valstī

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rosina izveidot muitas konsultatīvo padomi

Lai pēc iespējas operatīvāk atrisinātu problēmas muitā, kuras radušās pēc Latvijas iestāšanās ES, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš trešdien ierosinājis izveidot muitas konsultatīvo padomi, informē finanšu ministra padomnieks Modris Sprudzāns. Pēc ministra ierosinājuma padomē varētu darboties par muitas darba organizāciju atbildīgie Valsts ieņēmumu dienesta un muitas ierēdņi, kā arī Latvijas Muitas brokeru asociācijas, Latvijas Pārtikas ražotāju federācijas un tranzītbiznesa pārstāvji.
Konsultatīvā padome tiktos reizi nedēļā, lai precīzi apzinātu radušās problēmas un uzdotu atbildīgajām muitas amatpersonām tās novērst. Kad muitas darbs būs normalizējies, šādas tikšanās varētu notikt reizi mēnesī, ieceri skaidro M.Sprudzāns.
“Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir pagājušas vairāk nekā 10 dienas, bet es joprojām saņemu sūdzības par problēmām muitas darbā. Ir acīmredzams, ka šīs likstas muitā radījušas uzņēmējiem pamatīgus zaudējumus, tātad zaudējumi būs radušies arī valsts budžetā. Tā ir nepieļaujama situācija, tāpēc esmu nācis klajā ar šādu iniciatīvu.
Otrs svarīgs rezultāts šai padomei varētu būt tāds, ka tā varētu palīdzēt padarīt Latvijas muitu no represīvas iestādes par servisa iestādi ne tikai vārdos, bet beidzot arī darbos,” uzskata O.Spurdziņš.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!